2013. december 9-én egy nagyon szép esten vehetett részt Kecskemét irodalomkedvelő közönsége. Buda Ferenc, Hírös Városunk Költője tiszteletére szerveződött a program, egyfajta tiszteletadásként a munkássága előtt.

Érezhető volt, hogy a fellépők kivétel nélkül szívvel-lélekkel szerepeltek. Nem egy szokványos kellemes program résztvevői voltunk. A fellépők természetesen a közönség kedvéért is nagyon igyekeztek. Viszont egészen másképp, egyértelműen érzékelhető volt, hogy szeretett költőnknek akarnak szép pillanatokat szerezni.

Csík János Kossuth-díjas zenészünk ezúttal a hegedűjét otthon hagyván egyéni népies-humoros-énekes köszöntéssel érkezett, Szabó Sándor tárogatóművész két gyönyörű számot adott elő. Hajdú Melinda, Váry Károly színészek a költő verseiből, műveiből olvastak fel. Bottyán-Szeli Sára író és előadóművész és Tímár Zoltán, a bábszínház művésze szintén Buda Ferenc írásaiból szemezgetett.

Az egész program nagyon családiasra sikerült. Váry Károly saját elgondolásait, terveit valósította meg, a fellépők pedig az első szóra a jó ügy mellé álltak.

Az igazi meglepetés Buda Ferenc részére a végén következett, amikor öt óvodás unokája bejött, és a legkisebb szőke fiúcska kis dobját ritmusra ütögetvén Nagypapa versét adták elő. A megható pillanatot mindenki átérezte, és részesei voltunk a szép perceknek. Utána aranyosan szaladtak Buda Ferenc ölébe, ölelték szeretettel át. Nagy meglepetés volt, természetesen mindvégig titokban tartva az ünnepelt előtt. Nagyon tetszett, hogy még ő mondta nekünk a rendezvény elkezdése előtt az első sorban foglalt helyekre mutatva: Sajnos, nem tud jönni a család.

Költőnk az est legvégén újabb művéből olvasott fel, és osztott meg velünk egy megható kis családi történetet.

Köszönetemet szeretném kifejezni egyszerű szavakkal szólva mindenkinek a feledhetetlen estért. Nagyon örülök, hogy városunkban ilyen rendezvény létrejöhetett. Örülünk neki, hogy az Önkormányzat is segíti a színvonalas kulturális programokat.
 
Bátor Judit


Kecskemét, 2013. december 18.


Hozzászólások