Megrendítő hírt kaptam a mindannyiunk által ismert és méltán tisztelt K. Szabó Benedekről. Ő olWASSókörünk egyik alapító tagja, a Wass Albert rendezvényeink lelkes és kitűnő előadója. Életének 80. évében elhunyt. Búcsú K. Szabó Benedektől…

Búcsúztatása január 6-án, szerdán 14.00 órakor kezdődik a Kecskeméti Köztemetőben. Kérem, hogy, aki teheti, vegyen részt a búcsúztatáson.

bucsu

A mellékelt képek és az alábbi címeken elérhető videófelvételek megnézésével online is emlékezhetünk K. Szabó Benedekre, a lelkes és kiváló versmondóra, Wass Albertnél szószólónkra. (Kattintsunk a kék címekre!)

Wass Albert: Láthatatlan lobogó
+
Wass Albert: Hontalanság hitvallása
+
Wass Albert: Üzenet haza


+
Wass Albert: Őszi hangulat
+
Wass Albert: Ki a magyar?
+
Simon Balázs videófelvételei segítenek felidézni Benedek bátyám székely szikla kiállását, nagy átéléssel előadott Wass Albert verseit, melyek a magyarságot óvó, vigyázó szellemiségét sugározzák, és zászlóként élet-csatáinkban harci lobogóként szolgálnak.
+

A felvételek Wass Albert 111. születésnapja évfordulóján, 2019. január 8-án Kecskeméten a SZÜLETÉSNAP KÖSZÖNTŐ zenés irodalmi műsoron, 2019. február 23-án az olWASSunk Együtt rendezvényen és 2019. november 15-én, Albert névnapon megtartott NÉVNAP KÖSZÖNTŐ zenés irodalmi műsoron készültek.
+

bucsu

A Hírös Rovókör és a Hírös olWASSókör szervezte alkalmakon és más városi és országos rendezvényeken is rendre hallhattuk K. Szabó Benedek többszörös aranykoszorús versmondó előadásait.
+
Köszönöm, hogy megismerhettem Benedek bátyámat, a székely felmenőire és izsáki elődeire büszke, nem csak versmondásban kiváló magyar embert. Ezek már a búcsú pillanatai …

 

Csernus Lajos

 

Beszámoló magazinunkban a Wass Albert névnapköszöntő műsorról