A Bridget naplója történetének főhőse, a chicagói Bridget 34 éves. Identitászavarral küzd, kapuzárási pániktól szenved, de a nyár beköszöntével kezdenek jól alakulni a dolgai. Találkozik egy helyes fiúval, és munkát is talál egy hatéves kislány bébiszittereként.

bridget naploja

Ám a tündéri Frances meglehetősen öntörvényű gyerek. Miközben Bridget megpróbálja elnyerni a bizalmát, a kislány szülei között növekvő feszültséggel is meg kell küzdenie.

Ráadásul a terhességi teszt eredménye pozitív lesz. Miközben zavaros emberi kapcsolataiban próbál navigálni, onnan merít erőt, ahonnan a legkevésbé várta: a nem mindennapi gyerekkel alakuló barátságából.

Alex Thompson rendező és a főszerepben remeklő, valamint a forgatókönyvet is jegyző Kelly O’Sullivan filmje bátor, őszinte és friss hangvételű indie vígjáték/dráma. Egy szívmelengető alkotás, amely kendőzetlen humorral, empátiával, és óriási szeretettel mesél a női lét tabuként kezelt témáiról és problémáiról – nem csak nőknek.

Az „amerikai Bridget Jones”-ként is emlegetett film a miskolci Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál egyik legnépszerűbb alkotása volt. Emellett a nemzetközi kritikusvilág és a közönség is szeretettel fogadta. Az SXSW Filmfesztiválon elnyerte a Zsűri különdíját és a közönségdíjat, a Champs-Élysées Filmfesztiválon a Kritikusok díját és a közönségdíjat. Valamint a Chicagói Filmkritikusok Filmfesztiváljának közönségdíját is.

A film szeptember 17-től érkezik országszerte a mozikba, eredeti nyelven, magyar felirattal.

„Inspirálóan bátor és meglepően új megközelítés” Variety
„Szédületes humorú, bátorító üzenet a nőknek” Slashfilm
„Erőteljes, érzelmileg teljesen lehengerelt!” RogerEbert.com
„Utazásra visz az érzelmek országútján.” Pajiba
„Valóságos és szívből jövő sztori.” Cinapse

Bridget naplója
(Saint Frances)
színes, feliratos amerikai vígjáték, dráma, 101 perc, 2020
Korhatár: 16
Mozipremier: 2020. szeptember. 17
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

A filmről bővebben itt olvasható

 

Hasonló ajánlónk: 

Impresszionista ritkaságok a mozivásznon

 

Hozzászólások