A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Heves Megyei Tagozatának és az egri Bródy Sándor Könyvtárnak a meghívására Egerben mutatkozott be a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre, valamint Kiss András EFIAP fotóművész ,,A mi városunk” című – három hétig tartó – rendkívüli tárlata.

A tárlat Kiss András témaválasztásában elsősorban Kecskemét város nevezetességeit és ismert kecskeméti emberek fotóit mutatja be, amelyet még egy nyolcperces videóklipp vetítése tett rendkívül színessé. A vetítés anyaga 160 db fotóból áll, amelyet a művész saját munkáiból állított össze, és hitelesen, nagy művészi rendezésben mutatja be Kecskemét város múltját és jövőjét.

A tárlatnyitás után került sor a baráti kör hét tagjának bemutatkozására is: Szabó Katalin, Menyhei József, Verzár Attila, Mesznéder Klára, Nagy L. Éva, Kovács István József, Kiss András. A delegációt Kovács István József vezette. A beszélgetés során Nagy L. Éva költő, újságíró, a Montázsmagazin főmunkatársa bemutatta az ötéves magazint, és beszélgetett régi interjúalanyaival, mint pl. Dr. Ködöböcz Gábor főiskolai docenssel, az Agria Művészeti Magazin főszerkesztőjével.

A második nap városnézéssel, a felújított Vár megtekintésével folytatódott. Kárpáti János muzeológus volt a vezetőnk, akinek nem kis része van a feltárásokban és a felújításban. Jövő évben mi viszonozzuk az egriek szíves vendéglátását.

 

 

Nagy L. Éva