Színeimmel itthon – Kiskundorozsmán 2019. május 17-én, szombaton 17.00 órakor kezdődött a kiállításom megnyitója. Szülővárosom lelkes közönsége tisztelt meg jelenlétével. Több mint ötven fő, családtagok, rokonok, volt tanárok, ismerősök és munkatársak voltak kíváncsiak a munkáimra.

A megnyitó kezdetére megtelt a terem izgatott és csodálkozó emberekkel. Rengeteg kérdés: “hogyan?” és “miért?” vagy “mennyi?” keveredett a lelkes megjegyzésekkel! Sorra alakultak ki a vélemények a képeimről: volt, akinek gyorsan lett kedvence, mások nem tudták azonnal megmondani, hogy melyik tetszik nekik. 

A megnyitó Lévainé Jakus Edina köszöntésével kezdődött. Üdvözölte a megjelent vendégeket, a megnyitón közreműködőket és személyemet, hogy elhoztam a kiállítást a Petőfi Sándor Művelődési Házba.

N. Sebestyén Katalin megnyitó beszéde verses betétekkel váltakozva hangzott el. A versek Monda Margit költeményei voltak, melyet a költő és Pásztor Gergely adtak elő. Katalin bemutatta a rövid életutamat, pályafutásomat és eredményeimet, majd a végén ő is elmondott egy saját költésű verset, melyet ez alkalomra írt!

A Kőbárány – Gál Mihály grafikája

A végén rám került a sor. Köszöntöttem mindenkit, és örömömnek adtam hangot az érdeklődés és a jó hangulat miatt. A Művelődési Ház igazgatójának átadtam egy grafikát ami „A” Kőbárányt ábrázolta. És röviden elmondtam a történetét, mely a dorozsmai emberek számára ismert és fontos. Miután felkerült a Vass József által előre elkészített helyre, Hajdú Géza igazgató megtoldotta az ismertetőmet némi történelmi és közelmúltbeli tudnivalóval.

Virággal köszöntöttük a megnyitón szereplő hölgyeket és borral az urakat. Büfével pedig a megjelenteket.
A megnyitó egy meglepetéssel folytatódott. Mindenkit kértem, hogy a kihelyezett dobozba dobjon bele egy cetlit a nevével és a legkedvesebb kép címével. A jelenlévő és szavazó látogatók között kisorsoltam egy képemet, mely a Tűzhányó címet viseli.

A Tűzhányó című festményt kisorsolták

Általános jó hangulatban és vidám beszélgetéssel zárult ez a csodás nap. Köszönöm a segítőimnek és a látogatóknak!

 

Gál Mihály

 

 

Hozzászólások