A Montázsmagazin 2016. február 27-én 16.00 órakor tartandó rendezvénye lesz a negyedik Montázs-est a sorozatban.Vendégeink Benczúr Csaba jogász, író és édesanyja, Kökény Éva, két verses kötet tulajdonosa.

 

benczur-csaba

Dr. Benczúr Csaba jogász, író

Szerkesztőségünk havonta egy alkalommal szervezi meg kulturális-beszélgetős estjét a Kecskeméti Katona József Könyvtár kávézójában, hogy személyesen is találkozhassunk és beszélgethessünk az olvasóinkkal egy-egy kávé vagy tea mellett.

Meghívott vendégeink olyan családok, családtagok, ahol két vagy több generáció örököl és folytat valamilyen nagyszerű mesterséget, hivatást, tevékenységet, s ez által példa értékű lehet a munkájuk és személyiségük sokunk számára, hiszen még inkább emberközelbe hozzuk őket.

 

kokeny16

Kökény Éva

Ez alkalommal Benczúr Csaba jogász és író lesz a vendégünk, akinek könyveit bizonyára sokan ismerik Kecskeméten. A Wikipédián röviden ITT olvasható a munkásságáról. Egyéb cikkek is megtalálhatók írói tevékenysége és könyveinek bemutatója kapcsán.

A család másik tagja Kökény Éva, Csaba édesanyja, aki nyugdíjas korában kezdett el verselni. Két kötete jelent meg eddig, és sokkal szelídebb húrokon játszik, mint azt fia regényeinek témáinál tapasztalhatjuk. Vajon ki hatott a másikra az írás terén? Erre a kérdésre is kapunk választ az esten. Valamint kíváncsiak vagyunk arra is, hogy gyökereiket megtalálták-e Benczúr Gyula festőművészben és testvérében, Benczúr Béla festő, építész, íróban.

 

benczur meghivo3

 

A két szerző műveiből a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének tagjai olvasnak fel: Gyöngyösi Szabó Katalin és Ujvári Ferenc. Papp Ferenc pedig Éva megzenésített verseiből ad elő. Hangulatos zenehallgatásban is része lesz a közönségnek. A moderátor ezúttal is Szeli Sára újságíró lesz.

Várjuk tehát vendégeinket a februári Montázs-estünkön 27-én, szombaton 16.00 órakor a kecskeméti Katona József Könyvtár kávézójában.

A Montázsmagazin szerkesztősége

 

Hozzászólások