A székesfehérvári ŐsFAlköz – Ősfehérvár Alkotóközösség tagjai szeptember 6-án Budapesten vendégeskedtek. A 36 éves Krúdy Irodalmi Kör klubdélutánjára kaptak meghívást. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár XVI. kerületi Sashalmi Könyvtárában folytatódott a „Kortárs festők – kortárs költők a könyvtárban sorozat.

„Színek formák az ŐsfAlból” címmel Idei Pintér Mária Cserhát Nívó-díjas festőművész, Igaz Gyöngyi festőművész, grafikus, Gyenese Ildikó Cserhát Aranyecset-díjas festőművész, Dabóczy Gergely Cserhát Art-díjas festőművész, grafikus és Sipos Mari Cserhát Aranyecset-díjas festőművész mutatkozhatott be a fővárosi könyvtárban. Az esemény házigazdája Király Lajos, a Krúdy Irodalmi Kör elnöke, Kanizsa József, a kör titkára és M. Jankó János voltak.

Goldoványi Zoltán könyvtárvezető köszöntötte a székesfehérvári vendégeket, majd M. Jankó János, a Krúdy Irodalmi Kör nevében örömének adott hangot, hogy fogadhatják a székesfehérvári alkotókat. A kiállítást, amelyen csaknem hetven festmény és grafika látható, Sipos Mari, az Ősfehérvár Alkotóközösség vezetője nyitotta meg. Egyenként bemutatta a kiállító alkotóművészeket. Mind a négyen szóltak eddigi munkásságukról. Sipos Mari hangsúlyozta, hogy tavaly a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében a Krúdy Irodalmi Kör alkotói is bemutatkoztak.

Király Lajos és Sipos Mari

Az Ősfalköz számos tagja is jelent volt ezen a délutánon. Ott volt Bene Edit, Csató József, Kárpátiné Nagy Mariann, Pásztor Judit, Szintai Katalin és Tarrósi Éva is, akiket Sipos Mari szintén bemutatott. Az eseményen Matus Mihály, a Kor-Társ ki mit tud díjazottja tárogató és pánsíp muzsikájával tette emlékezetessé ezt a budapesti összejövetelt.

Ezután Sipos Mari Cserhát Art-díjas író-költő önálló irodalmi bemutatkozására került sor a „Szeretet ajándéka” címmel. Az irodalmi délután programjában közreműködött Dabóczy Gergely. Sipos Mari számos verse elhangzott Dabóczi Gergely és a szerző előadásában. A szépszámú érdeklődő közönség nagy figyelemmel és érdeklődéssel kísérte az irodalmi délutánt.

Király Lajos, a Krúdy Irodalmi Kör elnöke meleg szavakkal köszöntötte Sipos Marit születésnapja és a közelgő Mária nap alkalmából. Kanizsa József titkár könyvvel ajándékozta meg a székesfehérvári alkotókat. M. Jankó János ráadás verssel tette még emlékezetesebbé a nagyon jól sikerült, kiváló hangulatú eseményt!

Legközelebb idén decemberben mutatkoznak be az Ősfehérvár Alkotóközösség tagjai a Sashalmi könyvtárban a Krúdy Kör meghívására. A mostani tárlat egy hónapig lesz látható a könyvtárban. Az irodalmi délután baráti beszélgetéssel zárult.

 

Csató József

FOTÓ: Skerlák Iván, VIDEÓ: Kreischer Nelli

 

Hozzászólások