Nagyon jó érzésekkel gondolok vissza az első alkalommal megrendezett örömfestő alkotótáborra Csongrád városában. Olyan élményekkel gazdagodtunk, amelyek a nagyváros nyüzsgő életében mindig megnyugvást és feltöltődést nyújtanak majd a táborban résztvevőknek. Köszönet érte a csongrádi embereknek, a csodás környezetnek és a résztvevők minden szépet és jót befogadó természetének. Sok-sok téma vár még bennünket Csongrádon. Egy biztos! Visszatérünk!

csongrad

Kezdjük az elején!
Alkotótáborunkat kedves ismerősünk tanyáján kezdtük. Felidéződtek bennünk gyermekkorunk emlékei: a tanya körül békésen éldegélő háziállatok látványa, a régi istálló, a sok régi használati tárgy, a szomszédos földön éppen arató kombájn és még sok minden más. Mind festésre kínálták magukat. Nem hagytuk ki a lehetőséget. A régi istálló bejáratát szinte valamennyien nagyon jó festőtémának találtuk, és meg is örökitettük alkotásainkon. A fantasztikus vendéglátást hálás szívvel köszönjük a házigazdának, Julikának.

Csongrád

Megérkezve táborunk helyszínére, az Óvárosba, elfoglaltuk szálláshelyünket az Öregvár utca 200-300 éves régi kis halászházikójában. Az esti sétánk során már kiszemeltük a következő napok festeni való témáit. Az Alföldön egyedülálló népi emlékegyüttes épületei találhatók meg Csongrád óvárosrészében, melyek őrzik az évszázadokkal ezelőtti építkezés kultúráját és utcaképet. Éjszaka nyugodtan pihentünk a nádfedeles, vályogból épült halászház hűvös szobáiban.

csongrad

Már kora reggel terepre indultunk. Festettünk és festettünk. Közben viccelődtünk, beszélgettünk. Így történt ez minden nap. Számtalan szép alkotás született, megörökítve a városrész számunkra legszebb épületeit, a felkelő nap és a lemenő nap fényében fürdő házakat, utcákat.

Kikapcsolódásképpen látogatást tettünk Törökék boltjában. Példamutató az ő tevékenységük: saját termesztésű gyümölcseikből előállított termékek egész sora kinálta magát esztétikus csomagolásban. Nem tudtunk ellenállni a csábításnak.

csongrad

Bár a Tisza megemelkedett vízszintje miatt a fürdőzés most elmaradt, de a Körös-Torok és a part szépsége is alkotásra ösztönzött bennünket. A fahíd mellett vertünk tanyát, és készítettük el képeinket.

Az elkészült alkotásokból az utolsó nap délutánján udvarkiállítást rendeztünk. Alkotótársunk gitárjátéka és éneke fantasztikus élmény volt számunkra. Kis csapatunk nagy örömmel énekelte vele a szép időket felidéző dalokat. Köszönjük a kiállításunkra kíváncsi vendégeknek a látogatást, a jóízű beszélgetéseket, a jó hangulatot, az inspiráló észrevételeiket.

csongrad

Számtalan szépség és megkapó pillanat kerülhetett volna még vászonra, de az idő rövidsége behatárolta a lehetőségeinket. Egy biztos, hogy legközelebbi látogatásunkkor sem fogunk tétlenkedni.

Köszönjük az élményeket! Igérjük, hogy hamarosan visszatérünk Csongrád városába, ebbe a szép és kedves városba!

 

Almási Zsuzsanna akvarellfestő

 

Csongrád városáról

Kapcsolódó cikkünk az Örömfestőkről

 

Hozzászólások