Csütörtöktől négynapos eseménysorozatot tart az opera a Balatonfüredi Gyógy téren. Csütörtökön és pénteken két nagyszabású szabadtéri koncertet hallhat a nyaralóhely közönsége, vasárnap pedig operafilmet vetítenek a szívkórház előtt.

H16A6542_resize

Az Opera programsorozata július 23-án kezdődik. Este nyolctól a budapesti dalszínház énekkara – immár harmadik alkalommal – ismét népszerű operakórusokkal szórakoztatja a több száz fős
publikumot.

Pénteken, ugyanebben az időpontban négy kiváló operaénekes szólista lép színpadra:

Sáfár Orsolya, Boncsér Gergely, Kálmándi Mihály és Palerdi András az Opera most záródó és a következő tematikus évadait szimbolizáló áriákat énekel a Magyar Állami Operaház zenekarának közreműködésével.

H16A6803_resize

Az estet Bogányi Tibor vezényli. Az egyik legnemesebb és lassan kétszáz esztendeje töretlen magyar társasági esemény, a füredi Anna-bál sikeréhez is hozzájárul a Magyar Állami Operaház: a szombati palotást mára már hagyományként újra az Opera balettművészei táncolják. Az Anna-bált követő napon, vasárnap este a Parasztbecsület és a Bajazzók évadnyitó bemutatót láthatja filmen a Gyógy tér közönsége olyan sztárok előadásában, mint Lukács Gyöngyi és Alexandru Agache, valamint Rost Andrea és Kamen Chanev.

Az esti koncertek műsorvezetője: Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója.

Fotó: Rákossy Péter