Az automata tolóajtók már jó ideje elterjedtek. Szívesen alkalmazzák irodaépületekben, bevásárlóközpontokban, szállodákban, stb. Ez köszönhető annak is, hogy sokkal kényelmesebbé teszik az emberek mindennapjait, stílusosságukkal lenyűgözővé az épületeket. Ráadásul energiatakarékosabbak, mint hagyományos társaik. Az íves, félköríves tolóajtók pedig remekül szolgálnak arra, hogy a homlokzatokat még bámulatosabbá tegyék.

az ives toloajtok

Az automata ajtókról

Az automata ajtók számos előnnyel rendelkeznek. Kényelmesek, energiatakarékosak és rendkívül sokoldalúak. Az automata ajtók esetében széles körű az üvegkínálat, az ajtóprofil-kínálat. A keretek felületkezelését tekintve is rengeteg variáns közül válogathatunk. Sőt keret nélküli ajtók választására is van lehetőség, amelyek valóban igényes megjelenést kölcsönöznek minden épület számára.

Az íves tolóajtók széles választéka

Az íves és félköríves tolóajtók megjelenésükben leginkább a forgóajtókhoz hasonlítanak. Azonban szerkezetük nem olyan összetett, mint a forgóajtóké, ezáltal sokkal többféleképpen variálhatóak. Így mindenki megtalálhatja a számára tökéleteset. Sőt ehhez a megoldáshoz még egy kedvezőbb ár is társul. Továbbá az ajtók bármilyen sugárban rendelhetők, így az ív befelé és kifelé is kialakítható.

Az íves tolóajtók esetében a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Ez abból adódik, hogy az alkatrészek általában ugyanazok, csupán ezeket variálják. Ennek előnye, hogy sokkal rövidebb az üzembe helyezési idő és kevesebb a szerviz- és karbantartási költség is.

Megjelenését tekintve választhatunk alumínium profilt, hőszigetelt vagy nem hőszigetelt üveget. Illetve emellett érdemes olyan meghajtóegységben gondolkodni, amely voltaképpen önhordó, és portálra, falra vagy mennyezetre is egyszerűen rögzíthető. Ha ilyet keresne, válassza a record íves tolóajtóit!

Az íves tolóajtók fontos kritériumai

Az automata ajtók esetében fontos kritérium az alacsony zajszint és a terhelhetőség. Ezt leginkább úgy érhetjük el, ha a tolóajtó kopásgátlóval ellátott nagy teherbírású görgőkön működik, és függetlenített futósínnel rendelkezik. Azok az ajtók pedig, amelyek gumiágyba ültetett sínrendszerrel működnek, még inkább hozzájárulnak a csendes működéshez.

A legfontosabb azonban az ajtók megfelelő elektronikája. Válasszunk olyan tolóajtót, ahol a saját gyártású alkotóelemek kapcsolatban állnak egymással, így biztosítva az egymás közti kommunikációt. Az egymás közti kommunikáció pedig megkönnyíti az alkatrészek állapotának folyamatos megfigyelését. Valamint hatékonyan növeli az üzembiztonságot és a megbízhatóságot is.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások