A Toll és Ecset Alapítvány és a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre Versírópályázatot hirdetett az I. világháború centenáriumi megemlékezéseihez kapcsolódva. A pályázat témája volt: háború, béke, a száz évvel ezelőtti élet a hátországban, a katonák élete a fronton… 

Köszönjük szépen a beküldött pályaműveket, és velük együtt a bizalmat, mellyel ránk bízták szellemi kincseiket. 28 szerző 39 műve érkezett hozzánk elbírálásra. A zsűri tagjai voltak:


•    Dr. Turai G. Kamil esztéta, irodalmár
•    Kovács István József, a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének elnöke, a Kultúra Lovagja
•    Varga Tibor költő, magyar szakos pedagógus

A zsűri munkája befejeződött, és most az eredményhirdetés következik! Az I. világháborús versíróverseny díjazottjai:

1. Albert Ferenc: Doberdói ballada
2. Magyar Gyuláné Etelka: Alkonyi fénynél
3. Drotleff Zoltán: Nincsen e Földön
    Pásztor Piroska: Jeltelenül
    Lucskai Vincze: Csicskás világ

A harmadik helyre három azonos pontszámú vers került, ezért mindhármat díjazzuk. Így tehát a fenti 5 szerzőt hívjuk meg Kecskemétre, az ünnepélyes eredményhirdetésre, mely része lesz a szeptember 30-án megrendezésre kerülő Versmondó-versenyünknek és a Katonadalokat éneklő versenynek. Itt színművészek és értő versmondók tolmácsolják majd a díjazott verseket.

Ez a rendezvényünk természetesen nyitva áll minden résztvevő számára, akiket nem tudtunk most jutalmazni, hiszen nagyon sok értékes pályamű érkezett hozzánk. Mindenkit levélben is értesíteni fogunk az eredményről, és egy szép oklevéllel köszönjük meg a részvételét. Erre a jövő hét során folyamatosan kerül majd sor. Reméljük, más alkalommal is együtt örülhetünk a versek, az irodalom iránti közös szenvedélyünknek. Gratulálunk minden résztvevőnek!

A Toll és Ecset Alapítvány kuratóriuma:
Weninger Endréné, Szabó Katalin, Menyhei József, Nagy L. Éva alapító

2014. szeptember 5.

Hozzászólások