Azok a gyerekek, akik az Engino építőjátékkal játszanak, komoly előnnyel indulnak az iskolában a fizika és a különböző reál tantárgyak tanulása során. Ez a játék már korán felkelti a gyermekek érdeklődését a környezet, a fizika és a kísérletezések iránt, ami a későbbiekben nagy hasznukra válhat.

 

Ma már szerencsére az iskolák egy részében is felfedezték a gyakorlat alapú tanulást, vagyis hogy sokkal jobban elsajátítják a gyermekek a tananyagot saját tapasztalatuk alapján. Ez érthető, hisz gondoljunk csak bele, mennyivel izgalmasabb valamit magunknak kikísérletezni, mint ha csak bemagolnánk képleteket, melyeknek nem is tudjuk az értelmét. A saját felfedezése révén azonban ezeket az ismereteket később is sokkal könnyebben elő tudja majd hívni a memóriájából a csemete, mivel önmaga tapasztalta meg a működésüket.

Mit ad számukra az Engino?

Az Engino építőjáték rendkívül sokszínű, hiszen minden alkatrésze bármelyikkel összeépíthető, így végtelen módon lehet kísérletezni az építésével. Ebben igazából még nem is annyira tér el a többi építőjátéktól, mint amilyen a LEGO és a Geomag, hiszen azokkal is a kreativitást és a kézügyességet fejlesztjük. De az Engino tud valamit, amiben egyedülálló a piacon, méghozzá azt, hogy több készlete tartalmaz napelemeket és távirányítókat. Ez azért is fontos, mert ezek a játékok már többségében motorizáltak, így a segítségükkel a gyerekek érdeklődése könnyedén a mechanika irányába fordulhat. Természetesen ezeket az alkotásokat maguknak kell összeszerelniük.

A STEM Heroes sorozat mindegyik eleme a tudomány különböző területeire kalauzolja el őket, így szinte észrevétlenül sajátítják el a természettudományokat. A STEM egy mozaikszó, jelentése Science (tudomány), Technology (technológia), Engineering (mérnöki tudományok) és Mathematics (matematika). A készletek megépítésével a gyerekek megismerhetik az űrkutatás, a repülés csínját-bínját, de akár mamutot vagy krokodilt is építhetnek belőle.

A nagyobbak már komolyabb kihívásokra vágynak; nekik találták ki az Engino Inventor készleteket, amelyekből már motorizálható darabok építhetők meg. Ezek általában többféle módon összeépíthető készletek, amikben akad 4 az 1-ben, de akár 120 az 1-ben is. Ez azt jelenti, hogy egyetlen doboz elemeiből 120-féle különböző építményt lehet létrehozni, amit egy motor segítségével akár életre is kelthetünk.

Ezeknek a segítségével számos fizikai törvény megismerhető, emellett pedig a gyerekek közelebbi ismeretséget köthetnek a különböző kötésekkel, kerekekkel és tengelyekkel, csiga meghajtásokkal, fogaskerekekkel és rengeteg hasznos fogalommal.

Külföldön számos iskola sikerrel alkalmazza az Engino építőjáték készleteket. Ezzel könnyedén átvezethetik a tanulókat az unalmasabb anyagrészeken, és nem csak otthon, családi körben fejleszthetik különböző képességeiket. Reméljük, az oktatásban itthon is mielőbb felismerik ennek létjogosultságát, és hamarosan gyermekek százai, ezrei ismerhetik meg ezeket a különleges fejlesztő játékokat. Addig is a Játéksziget üzleteiben és weboldalán megtaláljuk ezeket a kreatív építőjátékokat, így olyan ajándékkal lephetjük meg gyermekünket a következő ünnepen, ami aktívan hozzájárul a fejlődéséhez.