Kedves Színházbarátaink! “Az álmok igen, de a vírus nem jön játszani a Kecskeméti Nemzetibe.” Társulatunk legnagyobb álma teljesül estéről estére, amikor Önök eljönnek az előadásainkra, és végre együtt lehetünk. Az egyre szürkébbé váló ősz ne tántorítson el senkit a színházba járástól! Mi itt vagyunk, Önöknek játszunk, hogy színesebbek legyenek a hétköznapok.

“Az álmok igen, de a vírus nem jön játszani a Kecskeméti Nemzetibe.”

Cseke Péter igazgató úr “tiszta levegőbe beszél” a fenti idézetben, miután innovatív, kecskeméti gyártású légtisztító berendezéseket vásárolt a színház a közös biztonságunk érdekében. Garantált a vírusmentes környezet nálunk, egy eredetileg egészségügyi felhasználásra gyártott és a koronavírus járványra optimalizáltan továbbfejlesztett berendezéssel. Szakemberek mérték fel az épületeink légtereit és számították ki, hány darab légtisztítót kell vásárolnunk. Ezeket beszereztük, és az első bemutatók óta minden előadáson használjuk is. A működés közben is halk eszközök 12 perc alatt fertőtlenítik a teátrum levegőjét.

Nézzék meg a KTV riportját a készülékek használatáról ITT!

“A berendezés hatékonyságát texasi laboratóriumban tesztelték igazi vírusokkal és kórokozókkal. A gép alul beszívja a levegőt, ezután átengedi egy porszűrőn, majd a négy UV-C lámpa sugárzása semlegesíti a rajta áthaladó vírusok, baktériumok és penészgombák 99,9%-át. A sterilizáló egység sikerét jól mutatja, hogy már a soproni színházban és külföldön is használják a Covid19 elleni védelemre.” – Hírös.hu 

Pompa-Dúr

Gálaest Sirkó László 70. születésnapja alkalmából

Sirkó László színművész, színházunk örökös tagja szeptember 18-án 70 éves lett. Ennek a kerek évfordulónak a tiszteletére pont egy hónappal a jeles nap után, október 18-án egyszemélyes, Pompa-Dúr című gálaesttel köszönti a közönséget. Megszámlálhatatlan szerepben láthattuk már őt a kecskeméti színpadon, és közéleti tevékenysége is kiemelkedő.

Az esten felcsendülnek ismert és szeretett operett, opera és musical dallamok, lesz vers és próza. Minden műfaj, amit tőle láthattunk már a színpadon.

Közreműködik a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház zenekara.

Jegyek korlátozott számban még kaphatóak a jegypénztárban és online a www.kecskemetinemzeti.hu – n.

az almok igen

Sirkó művész úr személyes meghívója:

“Tisztelt Leendő közönségem, Kedves Barátaim, Kollégáim, Kedves Ismerősök!

70 éves lettem, ami önmagában nem egy nagy esemény, hír, de ez a kerek szám valahogy kényszeríti az embert valamiféle elszámolásra.
„Még itt vagyok, még képes vagyok teljesíteni, az alkalomnak tudok örülni, izgalommal készülni, a lehető legjobbat mutatni.”

Miután Cseke Péter direktor úr és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház biztosított támogatásáról, már csak ti, Önök kellenek hozzá. Az előadást Szüleim és a Rendező emlékére hoztam létre.

Minden közreműködőnek köszönöm az áldozatos munkáját.
Mint tudjuk, az ember születésnapja a szülőanyja ünnepe. Amíg megteheti az ember, a jeles napon kora reggel, álljon az édesanyja elé egy csokor virággal, és csókoljon kezet.
Miután ezt már nem tehetem, így ezt a formát választottam, hogy Önökkel, Veletek emlékezzek.
Sírunk vagy nevetünk, az már mindegy. Ne maradjak egyedül. Ez a lényeg!

Tehát:

Sirkó 70’ Gála
Pompa-Dúr- címmel
2020. október 18-án 17 órakor
A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház nagyszínpadán.

Időben keressék a helyüket!  Jegyeiket megvásárolhatják a jegypénztárban!

Öleléssel,
Sirkó László
színművész,
a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház örökös tagja”

az almok igen

Kattintsanak a honlapunkra, ahol exkluzív interjút találnak Sirkó Lászlóval:

https://kecskemetinemzeti.hu/hu/rolunk/hirek.html?cikk_id=16312

Kedvcsináló részlet Sárdi Barbara interjújából:

“Ha bárkit meghívhatna vacsorázni, kit látna vendégül?

A hölgyek zöme biztosan azt felelné erre a kérdésre, hogy Brad Pittet. Igaz, hogy nem vacsoráztam vele, de egymásba botlottunk a színházban, és még előre is köszönt nekem. Félretéve a humort, egyszer már a feleségemmel, Évával és a két lányommal, Eszterrel és Annával ülnék le meghitten, zavartalanul vacsorázni, mert erre nagyon rég adódott lehetőség. Továbbá néhány olyan emberrel, akikkel jó viszonyt ápoltam, de sajnos már nincsenek köztünk. Major Tamással, Nádasdy tanár úrral vagy épp Versényi Idával szívesen összeülnék újra.

Mi az igaz barátság Ön szerint?

Nagyon kedves ismerősökből sok akad egy ember életében, de barátból kevés. Legjobb barát pedig talán csupán egy. Nekem Wágner Misi volt a legjobb barátom. Olyan kapcsolatom már senkivel nem lesz, mint vele. Gyerekkorunk óta ismertük egymást. Egyszer, 14 évesen még meg is verekedett értem.

Színházi berkekben “Sirkó László rózsája” egy fogalom. Mesélne erről?

1986 őszén szerződtem vissza Kecskemétre, és a következő év tavaszán ültettem a színház elé két rózsatövet, amelyeket a piacon vásároltam. Az egyiket kilopták, de a másikat a mai napig gondozom, és minden tavasszal csodásan virágzik.

Ugyancsak szép jelzőket hallani a Sirkó Édenkertről. Milyen most?

Az utóbbi időben különféle egészségügyi problémák gyötörtek, ezért kissé elhanyagoltam a kertet, a lilaakác például kéretlenül elszaporodott. A két évtized alatt szépen kinőtték magukat az akkoriban ültetett facsemeték, így egyre szűkül is a tér, amivel gazdálkodhatunk. A ház ellenben változatlanul lenyűgöz. 20 éve terveztem, de még mindig tetszik, és soha nem is fogom megunni. Egy idő után minden vendégünk konstatálja a teraszon ülve, hogy “olyan jó itt”.”

Várjuk Önöket a gálán!

Kecskeméti Nemzeti, ahová az álmok igen, de a vírus nem jön játszani!

Novemberi műsorunk már elérhető a honlapunkon:

https://kecskemetinemzeti.hu/hu/musor/havi.html?honap=2020-11

Jegyek, bérletek kaphatók a jegyirodáinkban és online!

Jegypénztár a színház oldalában

H-P 9-18 óráig

Jegypénztár az előcsarnokban

K-P nagyszínházi előadások előtt fél órával az előadás kezdetéig

Szo-V nagyszínházi előadások előtt egy órával az előadás kezdetéig.

ONLINE JEGYRENDELÉS

 

Kapcsolódó cikkünk:

Újranyitott a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház!

 

Hozzászólások