Az előkelő és konzervatív család eleinte nem vette komolyan, mikor lányuk, Beatrix rajzolásba és kis történetek írásába fogott. Rendkívüli tehetségét sem vették észre. Beatrix azonban megelégelte szülei kétkedését, a sarkára állt, és kiadót keresett első mesekönyvének. Fontos megjegyezni, hogy az 1800-as években járunk, amikor a női írókat nem vették igazán komolyan, még akkor sem, ha olyan biztos anyagi háttérrel rendelkeztek, mint Miss Potter. Az eladott példányszámok azonban önmagukért beszéltek, így az írónő  egymás után ontotta magából a mesekönyveket.

Leghíresebb karaktere Nyúl Péter, akit saját kis házi kedvencéről, egy nyusziról mintázott. De nem csupán nyulak, hanem kacsák, macskák, és egyéb állatok is szerepeltek a könyveiben. A kedves történeteket a csodálatos illusztrációk teszik különlegessé, amelyek Beatrix Potter páratlan tehetségéről tanúskodnak.

Az írónő élete a sikerek mellett tragédiákban is bővelkedett, szerelmét tragikus hirtelenséggel veszítette el. Utána viszont sikerült társat találnia magának, és az angol tóvidéken telepedett le, ahol élete végéig írta történeteit. Életéről film is készült, Miss Potter címmel, ahol Renée Zellweger és Ewan McGregor alakítják a főszerepeket.

Hozzászólások