A Pilinszky János Közalapítvány Kuratóriuma november 23-án, pénteken adta át a 2012. évi Pilinszky-díjakat a Kecskeméti Városháza Dísztermében.

A kuratórium évente egyszer díjazásban részesíti azokat a Bács-Kiskun megyében élő és dolgozó pedagógusokat, költőket, írókat, művészeket és újságírókat, akik munkásságukkal, életművükkel vagy kiemelkedő alkotásaikkal hozzájárultak a nemzeti kultúra értékeinek, emlékeinek megőrzéséhez és továbbadásához, és ezért méltók a megbecsülésre és a Pilinszky-díjra. A díj oklevélből és plakettből áll.

2012 díjazottai:

•    Hegedűs Együttes (Kecskemét)
•    Székelyné Kőrösi Ilona főmuzeológus, helytörténész (Kecskemét)
•    Tarján Levente nyugalmazott iskolaigazgató (Baja).

A Hegedűs Együttes zenés, vidám hangulatú bevonulását a kuratórium elnökének, Imre Károlynak ünnepi köszöntője követte. Meghallgathattuk Pilinszky János költő video-üzenetét a hitről. A díjátadás közben felolvasásra került a laudáció, a díjazottakról írott ajánló sorok, majd a kitüntetettek is szót kaptak. Az ünnepség után állófogadás várta a Pilinszky-díjban részesülteket, a hozzátartozóikat és a vendégeket. (Mindhárom díjazottal külön interjú készül, amely hamarosan megjelenik a Montázsmagazinban.)

 

Weninger Endréné

Hozzászólások