Az olvasás
örök érték, olvasni jó. Mindenkinek van kedvenc könyve. A szavazás
virtuális mérlegén az elmúlt évben kiadott sikerkönyvek mérettetnek meg,
nyerteseiről azok döntenek, akiknek véleménye a leginkább számít:az olvasók.

Az Aranykönyv szavazás két fordulójában a magyar és külföldi könyvek külön versenyeznek, 5-5 kategóriában – szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, gyermek- és ifjúsági irodalom, ismeretterjesztés – keresik a legnépszerűbb hazai és külföldi olvasmányokat. A legtöbb szavazatot kapott magyar, illetve külföldi könyv kapja meg az Aranykönyv 2014 díjat.

Az első fordulóban március 17-től április 14-ig lehet szavazni. Ez alapján áll fel a Top 10-es lista, melyek közül az olvasók a második fordulóban, április 15. és április 27. között választhatják ki  az idei év Aranykönyv díjasát.


A tavalyi év szenzációjaként Horváth Eszter Desszertőrült c. szakácskönyve tarolt a magyar gasztronómiában, míg a magyar szórakoztató irodalomban a S.Ö.R. – Shakespeare összes rövidítve okozott óriási meglepetést. A gyermek- és ifjúsági irodalomban a magyarok közül Leiner Laura kötete, A Szent Johanna gimi 7. lett az abszolút kedvenc, míg a külföldiek között Tolkien meséivel a papírforma igazolódott be. A tavalyi év legnagyobb példányszámban eladott könyveinek listáját már megtaláljuk a www.aranykonyv.hu oldalon, a honlapon felsorolt listában található 2013 Aranykönyve is.

Az Aranykönyvre online a www.aranykonyv.hu és a Libri facebook oldalán lehet szavazni, de a Könyvfesztivál látogatói személyesen is leadhatják voksukat. Egy személy csak egyszer szavazhat, a voksolás regisztrációhoz kötött. A Libri nyereményjátékokkal támogatja a részvételt. A szavazók között online beváltható Libri kedvezménykuponok találnak gazdára: az első forduló lezárását követően 50 db 1000 Ft értékű, a második forduló után 10 db 2000 Ft értékű kupon. Az Aranykönyv Díjátadó Gála a Könyvfesztivál záróeseményeként április 27-én, vasárnap 20 órakor az Átrium Moziban kerül megrendezésre.

Bővebb információ és szavazás

2014. március 19.

Hozzászólások