Anna Karenina meglepetés-bemutatóra készül a Miskolci Nemzeti Színház! A Miskolci Nemzeti Színház énekkara rendhagyó és különleges produkcióval készül, melyben az opera és a musical műfaja találkozik.

anna karenina

Anna Karenina (fotó: Gálos Mihály Samu)

Kocsák Tibor és Miklós Tibor Anna Karenina című musical-operáját, mely Lev Tolsztoj azonos című műve alapján készült, koncertszerű, látványos elemekkel, vetítésekkel, a történetet bemutató jelenetekkel két részben viszik színpadra az énekkari művészek.

Meglepetés bemutatóra készül a miskolci színház, ugyanis az április 7-i Anna Karenina eredetileg nem volt műsorra tűzve az évadhirdetés idején.

Kriston Milán énekkari művész már régóta tervezte színre vinni Kocsák Tibor és Miklós Tibor musical-operáját, amely Lev Tolsztoj egyik leghíresebb regényéből készült. – Az, hogy ilyen sűrű évad mellett engedélyt kaptunk rá, hogy ezt a produkciót létrehozzuk, hatalmas támogatás a színház részéről. Szívvel-lélekkel készítettük, és bízom benne, hogy a nézők tetszését is elnyeri majd – mondja az énekkari művész, aki a kétfelvonásos előadás összeállításáért felel. – Az énekkarunkban jelenleg vannak olyan emberek, akik ezt a nehéz zenei anyagot el tudják énekelni és szerintem ez egy igazi csoda.

Anna Karenina. Középen: Zamatóczky Florianna (fotó: Gálos Mihály Samu)

A címszereplőt Zamatócky Florianna alakítja, akinek nincs könnyű dolga, hiszen rendkívül komoly, kihívást jelentő dalokat írt a szerző Anna karakterének, és Florianna ezt gyönyörűen elénekli. Számomra ez nem arról szól, hogy én csinálok valamit, hanem, hogy mi közösen hozunk létre valamit. Attól csoda, és attól működik, hogy mindenki kiveszi belőle a részét. Itt most mindenki főszereplő – mondja elismerő szavakkal Kriston Milán.

A zeneszerzővel egyeztetve a miskolci Kamaraszínház színpadán nem a teljes előadás lesz látható: két részben, felvonásonként 45 percben adják elő Anna Karenina történetét.

– Koncertként hirdetjük, azonban a nézők ennél jóval többet fognak kapni. Korhű jelmezek és látványos vetítés segíti megteremteni az atmoszférát. Mozgásában is próbáltuk izgalmassá tenni az előadást, hogy ne „csak” egy koncert legyen – meséli Kriston Milán, aki elmondta, szűk egy hónap alatt készítették el a két felvonást.

Anna Karenina. Zamatóczky Florianna (fotó: Gálos Mihály Samu)

– Én mindig Vronszkijnak szurkolok. Hiszek abban, hogy valamilyen módon működhetett volna ez a kapcsolat, de hát természetesen nem egy egyszerű történetről van szó. Ami még különleges, hogy a Miskolci Nemzeti Színházban eddig még nem volt műsoron Kocsák-mű, úgyhogy ez egy mérföldkő is a színház életében – ismerteti Kriston Milán.

Kocsák Tibor-Miklós Tibor: Anna Karenina
musical-opera koncert LEV TOLSZTOJ azonos című műve alapján

Szereposztás és jegyvásárlás

Bemutató: 2022. április 7. 19:00 Kamaraszínház

forrás: Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft.

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások