A Hungexpo területén az alapítvány állatvédelmi standjain folyamatos programokkal várják az ebtartókat és a leendő gazdikat: hétköznapokon az iskoláscsoportokat vetélkedők, a magyar kutyafajták jobb megismerését szolgáló kvízjátékok és állatvédelmi totók szórakoztatják. Az érdeklődők a hétvégén akadályversenyen vehetnek részt, amelyen a felelős állattartás aranyszabályaival ismerkedhetnek meg.

A Best in Show-ringben a Legyen Ön is kutyaokos! című játékos vetélkedőn “kutyás tudásukat” mérhetik össze a látogatók, bemutatkoznak a Rextanoda nevű állatszigeti kutyaiskola tanítványai és gazdára váró menhelyi állatok is. A bemutatók után a közönség személyesen is megismerkedhet örökbefogadható kutyákkal, valamint a Rex Állatsziget tevékenységével és programjaival.

Szombaton a gödöllői polgármesteri hivatalban nemzetközi állatvédelmi konferenciát rendeznek, amelynek fő témája a kóbor kutyák kezelésének modern tematikus áttekintése, illetve a velük kapcsolatos teendők elméleti és gyakorlati bemutatása. A neves hazai és külföldi előadók részvételével zajló tréning átfogó képet ad a bajba jutott kutyákkal kapcsolatos teendőkről a befogástól az örökbeadásig.

Az egynapos képzésre főként állatvédőket, állatorvosokat és gyepmestereket várnak, de az előadások zöme minden kutyával foglalkozó ember számára hasznos információkat kínál. A kongresszusra Nagy-Britannia legnagyobb kutyavédelmi szervezete, a Dog’s Trust, valamint egy kaliforniai állatrendőrség is delegál előadót.

MTI

2013. május 16.

Hozzászólások