Ennél jobb befejezést nem is tudok elképzelni a filmhez – mondta Peschken, aki már szerzett is 19 millió eurót a filmforgatáshoz. Nem akarja felfedni a szponzor kilétét, de annyit már elárult, hogy Argentínában, Ferenc pápa szülőhazájában is akar forgatni.

Két fontos segítője is akadt a spanyol filmrendező, Antonio Cuadri és az olasz író, újságíró Andrea Tornielli személyében. Utóbbi közreműködése azért is hasznos lesz, mert könyvet írt az argentin pápáról – Ferenc, az új világ pápája –  címmel. Sőt azon kevesek közé tartozik, aki 2002 óta jól ismeri az akkor még csak Buenos Aires-i érseket.

Peschken persze nem szokványos életrajzi filmre készül, hanem szeretné bemutatni azt az embert, aki aszerint él, amit maga is prédikál, és utána akar járni a titoknak, hogy miért rokonszenves még a nem hívők előtt is. A német filmes Ferenc pápa közreműködésére is számít a forgatókönyv elkészítésében, és az ő jóváhagyását is várja hozzá.

Ha minden jól alakul, 2014. december 17-én, a Szentatya 78. születésnapján be is mutathatják a Vatikánban A szegények pápája – Ferenc pápa élete című filmet.

Forrás: Magyar Kurír

2013. május 16.

Hozzászólások