Csütörtökönként 13 órától 17 óráig várja a vásárlókat a Kecskeméti Tanyai Termék Piac a Városháza előtt. Február 9-én Börönténé Molnár Melinda őstermelő homoktövis termékeivel várja a vásárlókat.

Az őstermelő 2001 óta termel a kéthektáros katonatelepi ültetvényükön meggyet és homoktövist, és feldolgozza őket sűrítmény, szárítmány és különböző ivólevek formájában. Bár a meggy és homoktövis termelés a két főtevékenysége, de mellette fürjtenyésztéssel és fürjtojástermeléssel is foglalkozik. Február 9-én, csütörtökön 10 százalék kedvezményt kapnak vásárlói, 5000 forint feletti vásárláskor egy üveg medvehagyma-krém jár ajándékba.

Az idén már negyedik éve, hogy az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével létrehozott piacon Kecskemét és térsége 15 kistermelője kínálja termékeit. Az árusok Kecskemét, Lajosmizse, Kunbaracs, Helvécia, Tiszaalpár és Ladánybene kistermelői, akiknél savanyúságot, mézet, pékárut, homoktövis- és tejtermékeket, olajat, száraztésztát, tojást, gyógynövényeket, lekvárokat, befőtteket, füstölt húsárut lehet vásárolni.