Adventi rendezvénysorozat kezdődött szombaton a Budai Várban: a december 20-ig tartó programok elsősorban a gyerekek kulturális értékekre való nevelésére fókuszálnak.

Az adventi kalendáriumhoz híven 24 fenyőfa feldíszítésével vette kezdetét a várban zajló adventi programsorozat. A Szent György téren felállított fenyőfák feldíszítésére a környék általános iskoláinak és kulturális intézményeinek növendékeit kérték fel.

A fenyőfák díszítését az iskolás csoportok szombaton kezdték meg és napról napra egyre több fát öltöztetnek fel. A gyerekek december 20-án, a rendezvénysorozat záróeseményén 13 óra 30-kor a Szent György téren a program támogatóival és a Magyarság Háza képzőművészeivel együtt díszítik fel a 24. adventi karácsonyfát. A feldíszített fenyők a rendezvényt követően rossz körülmények között élő, hátrányos helyzetű családokhoz kerülnek.

A december 20-i program a díszítés után 14 órától a Magyarság Házában folytatódik, ahol a diákok által előadott betlehemes játék, zenés verscsokrok és bábjáték mellett karácsonyi mesével kedveskednek a gyerekeknek. A helyszínen kézműves sarok és olvasóliget is várja az érdeklődőket.

A Magyarság Házában december 12-től a XIX. Betlehemi Jászol-kiállítás tekinthető meg, 15-én pedig ingyenes kézműves foglalkozás kapcsolódik a programsorozathoz az advent jegyében.

Forrás: MTI

2012. december 17.

Hozzászólások