A te világod az én világom! Lakó Péter fotográfusra emlékezik ezzel a nemzetközi ifjúsági fotópályázattal a pályázat kiírója, a Pedagógia Sub Rosa Kulturális Egyesület. Lakó Péter fotográfus az Egyesület tagja, támogatója volt. Sokan tanulták keze alatt a fotózást a nyári táborokban. 

 

lakopeter1

 

A Magyar Fotográfia Napján, augusztus 29-én nyílt emlékkiállítás a közelmúltban tragikusan fiatalon elhunyt Lakó Péter kecskeméti fotográfus tiszteletére a Kiss Fotó Galériában, ahol Péter az első tanítványait fogadta. Boldog emberként azzal foglalkozhatott, ami a hobbija volt. A fotózással. 

2015. december 26-án, 43 éves korában ment el.  Lakó Péter fotográfusról csak a családja és legközelebbi barátai tudták, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved. Szinte az utolsó pillanatig felbukkant a városban, mosolygott, köszönt, érdeklődött. Tele volt élni akarással, az utolsó pillanatig nem adta fel. Fotográfusként sok cég köszönheti neki arculatát, emberek ezreinek legfontosabb pillanatait örökítette meg, kiváló fotósok tanulták tőle a mesterséget. 

Az emlékére kiírt fotópályázat résztvevőinek köre: 8-16 éves fiatalok.

Pályamunka: Egy db fekete-fehér portré, egy db színes személyes életkép.

Beküldési határidő: 2016. október 16.

Pályázati díj nincs.

A pályázat célja: Osszák meg egymással világukat nagy távolságban, különböző körülmények között élő fiatalok. A nyelvi , kommunikációs gátakat oldja fel a képi üzenetek világa. Bemutatkozhassanak tehetséges fiatalok, tehetségüket kortárs fotóművészek gondozhassák.

A pályázat benyújtása: Elektronikus úton

  1. A www.pedagogiasubrosa.hu honlapról közvetlen feltöltéssel
  2. E-mailben küldhetők be az info@pedagogiasubrosa.hu címre. A formátuma .jpg legyen. A levél tárgya: Fotópályázat A kép mérete: min. 4 megapixel. Kérik megadni a pályázó adatait : név, életkor, lakcím, telefonszám, a fotók címe, esetleg bemutatása.

 

lakopeter02

A pályázat díjazása: Ajándéktárgyak. A Magyar Fotográfiai Múzeum ajándékkönyvei, emléklap , részvétel a Lakó Péter tehetséggondozó programban. Megjelenés elektronikus albumban, kiállításon.

Az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadás 2016. október 30-án lesz Kecskeméten.

Feltételek: A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyek nem sértenek személyiségi jogokat. A pályázó jelentkezésével elfogadja a pályázati kiírás feltételeit, a) kijelenti, hogy a pályázat részét képező minden fotó, fotósorozat a saját, eredeti alkotása, benyújtásával nem sért szerzői vagy más jogot; b) a pályázat részét képező minden fotóra, fotósorozatra térbeli és időbeli korlátozás nélküli kizárólagos felhasználói jogot biztosít a pályázat kiírójának; c) A felhasználási jog biztosításáért ellenszolgáltatás nem kerül megállapításra, így a kiíró a pályázat fotóit minden ellenszolgáltatás nélkül használhatja, nyilvánosságra hozhatja, kiállíthatja, másolhatja, többszörözheti.

Támogatók: Kecskemét megyei jogú város Önkormányzata, Magyar Fotográfiai Múzeum, Kissfotó Kft. További információ : info@pedagogiasubrosa.hu , www.pedagogiasubrosa.hu, +36 70 3794409