A szörnyeteggé varázsolt herceg és az őt szerelmével megmentő lány jól ismert történetének legújabb, francia feldolgozását június 5-től vetítik a hazai mozik.


Valamikor a 19. század elején járunk. Egy jómódú tengeri kereskedő vállalkozása hirtelen csődbe jut, így a fényűző palotából kénytelen egy vidéki majorba visszavonulni. A hat gyermekét egyedül nevelő apa mindent megpróbál sorsuk jobbra fordítása érdekében megtenni, de hiába. Egy, a városban tett fárasztó, és sikertelen útja során az erdőben hazafelé menet véletlenül egy rejtélyes kertbe téved, ahol egy szál rózsát tép le legkedvesebb gyermeke, a legkisebb lánya számára.


Ártatlannak tűnő cselekedetével azonban magára haragítja a kert, és a hozzá tartozó romos kastély titokzatos urát. A Szörnyeteg a letépett rózsáért cserébe az apa életét követeli. A család legifjabb leánya, önmagát hibáztatva a balszerencséjük miatt, magára vállalja az ítéletet, és otthonról megszökve önként veti magát a Szörnyeteg karjaiba. Csakhogy a kínok és a halál helyett valami egészen más vár rá: minden este csodaszép ruhákban a Szörnyeteg dúsan terített asztalánál vacsorázik a kastélyban.


A napok múlásával, ahogy minél jobban megismeri a Szörnyeteget, annál inkább bizalom alakul ki közöttük. A lány álmaiban felsejlenek a Szörnyeteg múltjának darabkái, s lassan összeáll ezekből az egykor jóképű és kedves herceg igaz története. A Szépségre hárul a feladat, hogy bátorságával felülemelkedjen a veszélyen, és kimentse a herceget a gonosz varázslat hatása alól.

Christophe Gans – a Silent Hill A halott város, a Farkasok szövetsége, és a Könnyező harcos világhírű rendezője ezúttal Gabrielle Suzanne Barbot de Villeneuve 1740-es meséjének legújabb feldolgozását készítette el Vincent Cassel és Léa Seydoux főszereplésével.


A mára világsztárrá váló francia művészek közül Cassel olyan filmekben szerepelt, mint a Fekete hattyú, a Ocean’s Thirteen – A játszma folytatódik és a Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét. Léa Seydoux nevét leginkább az Adéle élete1-2. film főszerepe kapcsán ismerhetik a hazai mozirajongók.

A filmben nyújtott alakítását a Cannes-i zsűri Arany Pálma-díjjal – Abdellatif Kechiche rendezővel és Adéle Exarchopoulos színésznővel megosztva – ismerte el. A film világpremierjére a Berlini Filmfesztiválon került sor.

Forrás: MTVA sajtóközlemény

2014. május 12.

Hozzászólások