Kecskemétre érkezik az elmúlt évek legnagyobb vándorkiállítása, a Magyar Géniusz. A színvonalas tárlaton 67 intézmény 154 darab, történeti, régészeti, néprajzi és művészettörténeti műtárgya mesél a látogatónak az elmúlt két évezredről. A kiállítássorozat Kecskemét emblematikus épületében, a Cifrapalotában debütál. A programot a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége koordinálja.

magyar geniusz

A Magyar Géniusz vándorkiállítás Kecskeméten

A magyar kulturális örökség tekintélyes részét a vidéki múzeumok őrzik, mely mennyiségét és értékét tekintve is páratlan. E műtárgyakat azonban többnyire csak a helyben élők ismerik. A vidéki múzeumok reprezentatív és leginkább jellegzetes műtárgyaikat egy közös, nagyszabású tárlaton, a Magyar Géniusz vándorkiállításon mutatják be.

A tárlathoz széleskörű programkínálat csatlakozik. A múzeumpedagógiai programok a különleges tehetségre és az értékre helyezik a hangsúlyt. Keddenként Kecskemét Géniuszai témakörben négy alkalmas előadás sorozattal várják az érdeklődőket a Cifrapalotában. Szerdánként és szombatonként előre meghatározott időpontokban tárlatvezetéseken ismerkedhetnek meg az érdeklődők a műtárgyakkal. Csütörtökönként az alkotni vágyókat várja a Cifrapalota, workshopokon ismerkedhetnek meg a műtárgyakhoz kapcsolódó technikákkal.

2022. május 18-án, a Múzeumi Világnapon szakmai tárlatvezetéseken várják a muzeológusok a kiállítás és a műtárgyak iránt érdeklődőket, április 24-én és május 22-én pedig családi nap keretében ismerkedhetnek a kiállítással és a műtárgyakkal

További információk a múzeum honlapján és a Cifrapalota Facebook és Instagram oldalán találhatóak. 

Nyitvatartás: 2022. április 23.– május 22. , Keddtől vasárnapig 10-18.00 óráig

Megnyitó: 2022. április 23. 14.00.A kiállítás a megnyitó napján, április 23-án 15.00 órától látogatható

Regisztráció és időpontfoglaláshonlapon keresztül érhető el.

 

Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelye

Facebook

 

Cikkünk a Cifrapalota programjairól

 

Hozzászólások