Budapest, 2022. április 11. – A Költészet napján versbe öltöztek a Főtaxi környezetbarát autói. A Főtaxi környezetbarát flottájának 100 autóját díszítették fel Petőfi Sándor, Jókai Mór, Kazinczy Ferenc és József Attila idézetekkel az április 11-i Költészet napja és az április 22-i Föld Napja közötti időszakra.

kolteszet napjan

Április 11-én, vagyis a Költészet napján versrészletekkel díszítették fel a budapesti Főtaxi-flotta 100 hibrid autóját, az idézetek pedig április 22-ig, a Föld napjáig lesznek láthatóak a kocsikon.

A kampány apropóját az adja, hogy a hazai taxitársaságok között a Főtaxi rendelkezik a legnagyobb, immár közel 400 autót számláló környezetkímélő autóparkkal. Összesen mintegy 270 alacsony károsanyag kibocsátású, hibrid meghajtású és további 130 teljesen elektromos üzemű taxi áll az utasok rendelkezésére Budapesten.

Az autókra Petőfi Sándor, Jókai Mór, József Attila és Kazinczy Ferenc műveiből vett idézetek kerülnek, a két jeles nap közötti kapcsolatot pedig a versrészletek témája, hangulata teremti meg.

A figyelmes fővárosiak hétfőtől az alábbi versrészleteket fedezhetik fel a főtaxis autókon:
• Fa leszek, ha fának vagy virága.
Ha harmat vagy: én virág leszek. (Petőfi Sándor: Fa leszek, ha…)
• Ültess fát! Hogyha mást nem, lombot ád. (Jókai Mór: Ültess fát!)
• Kertész leszek, fát nevelek,
kelő nappal én is kelek (József Attila: Kertész leszek)
• Nem én kiáltok, a föld dübörög (József Attila: Nem én kiáltok)
• Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. Ezt ha nem érted
Szánts és vess, s hagyjad másnak az áldozatot. (Kazinczy Ferenc: A nagy titok).

A Főtaxiról
A Főtaxi Zrt. Magyarország legnagyobb taxitársasága, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. A Főtaxi Zrt. jogelődjét, az Autótaxi Rt.-t 1913-ban alapították, az ország első és Európa hetedik taxitársaságaként.

A Főtaxi több mint 1300 taxis vállalkozó közreműködésével végzi személyszállítási szolgáltatását, elsősorban Budapesten és a fővárosi agglomerációban.

2013-ban a Főtaxi elsőként kapta meg a Budapesti Közlekedési Központtól a „minősített fuvarszervező” igazolást, megbízható partnerként pedig 2010 óta a Liszt Ferenc repülőtér hivatalos szerződött szállító partnere.

További információ: itt olvasható.

Forrás: Hasznos Nelly szenior ügyfélképviselő, Noguchy

 

Kapcsolódó cikkünket itt olvashatja.

 

 

 

Hozzászólások