A Hírös Agóra gyermeknapi programjai és nyári táborai – Kecskeméten a Hírös Agóra szervezésében 96 fajta tábor várja a diákokat az idei szünidőben. Azok, akik a városi gyermeknapig jelentkeznek, kedvezményt is kapnak. Június végétől augusztus utolsó napjaiig több mint 1500 gyermek hasznos nyári időtöltését biztosítja majd a város.

Bak Lajos ügyvezető igazgató – Sajtótájékoztató

Az intézmény már a tavalyi évben is többszörös rekordot döntött: több mint 7000 programot szervezett Kecskeméten, ami országosan is egyedülálló. A rendezvényekre közel egy millióan voltak kíváncsiak, ez is különleges és rekordszerű adat. Mozgalmasnak ígérkezik az Agóra munkatársai számára az idei nyár is – jósolta meg Bak Lajos ügyvezető igazgató a jövőt. 

A májustól augusztusig tartó időszak célközönsége a fiatal korosztály: óvodások, kisiskolások. A szülők bizalommal hozzák ide gyermekeiket a nyári vakáció alatt, ahol az idén 96 fajta – köztük több új – tábor várja az érdeklődőket az Ifjúsági Otthonban. A 
a szervezők azonban arra kérik a szülőket, hogy a kiválasztás során figyeljenek arra is, gyermekük mit szeretne csinálni, mivel szeretne foglalkozni, hogy ne közben kelljen átirányítani egy másik programra.

Habuda Ibolya a táborozásról – Sajtótájékoztató

ÚJDONSÁG! Akik a gyermeknapig jelentkeznek, és ki is fizetik a táborok költségét, azoknak a regisztrációs díj felét elengedik. Idén is várja az érdeklődő fiatalokat a Parádfürdői Ifjúsági Tábor. Eddig 16 iskolai közösség 15 fős csoportja jelentkezett. Ők szociális helyzetükre figyelemmel ezúttal is ingyenesen nyaralhatnak majd. A néhány évvel ezelőtt felújított hely azonban nyitott a családok számára is.

GYERMEKNAP! A május 27-én sorra kerülő gyermeknap sok meglepetést tartogat majd a legkisebbek számára. A programok a 650 éves évforduló kapcsán a történelmi események köré épülnek majd. Helyszín: Kecskemét, Főtér.

KOROK és JÁTÉKOK – időutazás

Kalandos időutazásban elevenedik meg Mátyás király udvara, napjaink a török hódoltság idején, életünk a reformkorban. Megidézzük a „retro” korát, visszatérünk a jelenbe, majd előre tekintünk a jövőbe.

Színpadi programok:
9.30 – 15.30 óráig
Kecskemét Táncegyüttes Nagylurkók, Hetényi Néptánc Kör, First Step Dance klub, Hetényi Moderntánc kör, Turpinszky Balettiskola, Hírös Néptánc Tanoda, Step and Go Táncklub, Vitalitás TSE, Falloway Táncegyesület, TST Tánciskola műsora

16 -17 óráig
“Zenebona Vásár Bergengóciában” a Bergengóc zenegóc együttes műsora

Egész napos programok 18 óráig:
MERCEDES MoKi programja
A kicsiktől a legnagyobbakig egész napos élménydús játék.

Május 27-én az alábbi programok, szervezetek jelennek meg a főtéren a gyermeknap alkalmából:
1. Ciróka Bábszínház egész napos programjával, bábelőadásaival a Luca szökőkút körül
2. Család és Karrier pont
3. EMMI Családok éve – roadshow a Hírös Szökőkút környezetében
4. Wagabond Kiadó

 

Együttműködő partnerek:
Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, Katona József Múzeum, Mihály Kertje Waldorf Iskola és Óvoda

Támogatók: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Mercedes –Benz Manufacturing Hungary Kft., Jakó Cukrászda, Kecskeméti Katona József Színház, Líra Könyv és Zeneszalon, Libri Könyvesbolt

A program szervezője: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. és telephelyei

 

 

 

 

Hozzászólások