Meghívó Montázs estre! Találkozzunk 2018. október 27-én, szombaton 16.00 órakor a kecskeméti Katona József Könyvtár nagytermében, mindenkit szeretettel várunk. Vendégeink: A hagyományőrző Szkenderovics család tagjai: Zoltán, az apa, Edit, az anyuka, és két fiuk: Gábor és Zoli.

A hagyományápoló Szkenderovics család tagjait a kecskemétiek közül sokan ismerik. A város ünnepségein gyakran vezényli katonáit Zoltán, akik díszsorfalat állnak, s ezzel ünnepélyesebbé teszik a megemlékezéseket. Gyalogsági csapatuk már sok országos és több nemzetközi csatát megjárt, végigjátszott. Utánpótlást nevelnek, hagyományőrző „hadsereget” szerveznek.

   

A családfő, aki egyúttal a Kiskun Huszár és Hagyományőr Egyesület alapító tagja és vezetője is, nagy történelem szeretetéről és tudásáról is ismert. Kézügyessége révén ő maga készíti el a katonaélet különböző tárgyait. Aki nem hiszi, az láthat Budapesten a Hadtörténeti Múzeumban is belőlük. Szkenderovics Zoltán sokoldalú személyiség, és nagyon jól tud mesélni, szinte ámulatba ejti a hallgatóságát.

     

Zoltán szenvedélyes gyűjtő, értékes és különleges kiállítási anyaga van. Ebből ízelítőt is láthatunk a Montázs est keretében rögtönzött kis kiállításon. A résztvevők megismerhetik egy történelmi íjász, egy 1848-as honvéd, valamint egy I. világháborús magyar katona ruházatát, felszerelését.

Az egész család vérében van a hagyományőrzés. A két fiú, Gábor és Zoltán kisgyermekkoruk óta elleste és követte ezt az életmódot az édesapjuktól. Edit, az anyuka pedig biztosítja a hátországot a számukra, és ez sem kevés!

A Montázs esten fellép Gyöngyösi Szabó Katalin versmondó és Szabó Sándor tárogatóművész! Mindenkit szeretettel várunk!

A rendezvény ingyenes! Nagyszerű estnek nézünk elébe!

A Montázsmagazin szerkesztősége – www.montazsmagazin.hu

 

 

Hozzászólások