2020 után idén újra átvehette a Folly Arborétum és Borászat a Családbarát Magyarország  által kiállított Családbarát Munkahely és Családbarát Szolgáltató Hely tanúsító védjegyet.

A minősítést azok a szolgáltató és munkahelyek kaphatják meg, akik elkötelezettek a családbarát szemléletű működésmód iránt.

A Családbarát Magyarország Központ által kiállított minősítést pályázás útján nyerhetik el azok a szervezetek, melyek nem csak hisznek a családi élet és a munkavállalói elkötelezettség közti egyensúlyban, de működésükben is ennek kialakítására törekednek. Az előszűrő kérdőív és a helyszíni auditvizsgálat alapján a Folly Arborétum és Borászat a Családbarát Munkahely és Családbarát Szolgáltató Hely kategóriákban 2020 után idén ismét elnyerte a minősítést tanúsító védjegyet.

A családbarát szemlélet nem csak szervezeti szinten, de szolgáltatásaik kialakításában és minőségi továbbfejlesztésében is kulcsfontosságú a Follyban.

Számunkra kiemelten fontosak a családok – mind kollégáink családjai, mind pedig a hozzánk látogató családok. Ennek szellemében működésünk és a munkavállalók foglalkoztatása során alapvető jelentőségű a családbarát jelleg biztosítása. Ezzel összhangban állítottuk össze a Családbarát Intézkedési Tervet és gondoltuk át az infrastruktúra fejlesztését” – fejtette ki Folly Réka, a Folly Arborétum és Borászat negyedik generációs ügyvezető tulajdonosa.

Már a kert kialakításakor ügyeltek arra, hogy kisgyermekes családok számára is problémamentes, valódi élményt jelentő látogatást biztosítsanak, ennek érdekében folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat.

folly

Az arborétumban tágas, szabadtéri játszóparkot alakítottak ki hintával, óriás mókuskerékkel és csúszdával a kicsik számára, de az étteremben találhatók családi társasjátékok is. A bejárat előtt családi parkolóhelyeket biztosítanak a gyermekekkel érkezők számára, kérhető babahordozó, mellékhelyiségeikben pelenkázó is található – igény esetén még pelenkát is biztosítanak.

A kert alsó és középső részét úgy alakították ki, hogy babakocsival is bejárható legyen, és arra is figyeltek, hogy az étterem, a kávézó és a teraszok is jól megközelíthetőek legyenek. Az étlap összeállításánál a kínálatot minden korosztályra kiterjesztették: külön gondoltak a legkisebbekre is, emellett a pultnál a készlet erejéig bébiétel, gyermek étkészlet és előke is igényelhető.

Folly – A Balaton édenkertje

A badacsonyörsi Folly Arborétum első örökzöldjeit Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette 117 évvel ezelőtt. A hely extra klimatikus adottságainak köszönhetően a messzi földről érkezett ritka növények is gyökeret vertek, ezért az arborétum gondozását a család újabb generációi vitték tovább. Az induláskor alig fél hektárnyi területből ma már öthektáros arborétum lett, ahol több mint 300 tűlevelű és 200 lombos fa- és cserjeféle virul.

A család négy generációjának elkötelezett munkája és kitartása a Balaton édenkertjévé varázsolta a helyet. Az itt található négy világtáj növényei, a különleges cédrusok, ciprusok és borókák egész évben várják a látogatókat. Mi több, az érdeklődök a helyszínen Folly teákat, szörpöket, süteményeket és borokat is kóstolhatnak, az étteremben pedig szezonális étlappal, és gasztroprogramokkal várják a vendégeket.

 

Forrás: Salt Communications

 

Hasonló cikkünk:

Fogadj örökbe egy Folly fát!