Immáron 19. alkalommal nyitja meg kapuit Közép-Magyarország egyik legnagyobb etnozenei rendezvénye, az Örökség Fesztivál. A hazai és a nemzetközi népzene klasszikus és modern vonulatát is felvonultató kezdeményezés keretén belül öt napon át lesz látható és hallható a folkzene krémje a szolnoki Tiszaligetben augusztus 19-én megnyíló fesztiválon.

A szervezők nemcsak zenei, hanem gasztronómiai vonalon is képviselik a nemzetközi sokszínűséget. A klasszikus cseh és bajor sörök mellett az orosz vodkakultúra, és természetesen a magyar pálinka is helyet kap, ahogyan a horvát, az erdélyi, a felvidéki és persze a magyar borok is, a gasztrovonulatot pedig az orosz és a magyar konyha remekei képviselik.


A zenei felhozatal idén is gazdagnak bizonyul. A szervezők ezúttal is mélyen merítettek a nemzetközi és a hazai etnofelhozatalból. Az ingyenes rendezvénysorozaton fellép többek között a cseh világzenei szcéna meghatározó együttese, a Cankisou, az ír mulatósban utazó orosz–kozák duó, a Foggy Dew, a német nyelvterületről érkező Das Neue Haus, a Misztrál zenekar, a HungaRiddim, Ciráda, a Zombori Banda Palimo Stor, a cseh Braagas és az orosz Volnij Don is. Az erdélyi táncházakat a Berena képviseli, a hazai vonulatot többek között a fesztivál „saját muzsikusának” tekinthető Both Miklós fémjelezte Napra, és a szegedi Gogol Bordellóként is közismert Gypo Circus képviseli. A koncertek után DJ Optique worldmusic party szórakoztatja a közönséget.

A teljes program a fesztivál honlapján található.

XIX. Örökség Fesztivál

Tiszai hajósok tere, Szolnok-Tiszaliget
2014. 08. 19–23.

Forrás:PressMachine Média

2014. augusztus 20.

Hozzászólások