A fogászati turizmus világszerte elfogadott megoldás azoknak, akik a helyi ellátórendszer drágasága miatt nem tudnak helyreállító fogászati beavatkozásokon részt venni. Így van ez az USA-ban is: fogturisták ezrei választják a külföldi kezeléseket.

fogaszati turizmus
Egészségügyi ellátás az USA-n kívül

A gyógyturizmus nem ismeretlen az amerikai állampolgárok számára. Számos olyan orvosi szakterület van – meddőségi kezelés, látáskorrekció, kozmetikai sebészet, fogászati kezelések -, ahol 40-80%-kal olcsóbban juthatnak külföldön ellátáshoz a hazai árakhoz képest. Ez a lényeges eltérés abból adódik, hogy az amerikaiak biztosítása nem mindig fedezi a költségesebb beavatkozásokat: a gyökérkezelést, az implantátumok behelyezését, pótlásokat, hidakat, fogsorokat.

Szerencsére a minőségi fogászati ellátás külföldön is biztosított, hiszen számos más országban is nagy hagyománya van a fogászati oktatásnak, és biztosítottak az innovatív megoldások is. Így akár Dél-Amerikában, akár Délkelet-Ázsiában, de még Európában is nyitva áll a lehetőség a számukra, ha szép fogsort szeretnének.

Gyakori célpontjuk Mexikó, Thaiföld, Bangkok, Dubai, ahol akár magán fogorvosoknál, akár erre specializálódott klinikákon is kezeltethetik magukat. Az ott dolgozó fogorvosokról előre is tájékozódhatnak a direkt ebből a célból létrehozott különböző internetes oldalakon, ahol a betegek értékeléseiből, mások tapasztalataiból és ajánlásaiból sok hasznos tudnivalóval lehetnek gazdagabbak.

Az ügynökségek szerepe a fogászati turizmusban

A fogászati turizmus egyre szervezettebben zajlik a leendő páciensek kényelmét szolgálva. Lényegében olyan, mint egy szállodai all-inclusive szolgáltatás, hiszen az ügynökség mindent elintéz a fogászati turista helyett. Megszervezi az utazást, transzfereket, szállást, a vizsgálatokat, röntgent, laboratóriumi szolgáltatásokat, stb.

Ilyen ügynökség Amerikában a 2010 óta működő Dental Departures is, több tízezer beteg külföldi fogászati kezelését szervezte már meg. Klinikai partnereit folyamatosan ellenőrzi, helyszíni szemlét, helyszíni minőségfelmérést tart, és ellenőrzi a helyi szabályoknak megfelelő fogászati engedélyeket is.

Az amerikai fogászati turistáknak általában Mexikót és Costa Ricát, az ausztráloknak Thaiföldet és Szingapúrt javasolják célpontként. A briteknek, németeknek, franciáknak pedig Lengyelországon és Csehországon kívül a magyarországi, teljes körű fogászati ellátást nyújtó Jildent Clinique-et nevezik meg legtöbbször, mint a fogászati turizmus célállomását.

Aggasztó kérdések, megnyugtató válaszok

Sok fogászati turistában aggodalom forrását képezi a kérdés, mi történik akkor, ha a több ezer kilométerre található fogászati klinikán elvégzett beavatkozás után nem lesz kielégítő a végeredmény, vagy idő előtt tönkremegy a fogsor, implantátum, stb. Azonban ilyen esetben sem kell kétségbeesni – a fogászati turizmust szervező ügynökségek 1-5 év garanciát vállalnak az elvégzett munkára, illetve rendelkeznek biztosítással.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások