Az új Pókember bár nem csodálatos, de mindenképpen jobb, mint elődje.

Az elmúlt években a Marvel szinte futószalagon gyártotta a filmeket képregényhősei kalandjairól. Miután a fél világ a Vasember lábai előtt hevert, úgy látták, ideje saját filmet adni a többi hősnek is: így mozikba került a Thor, az Amerika kapitány, majd a szuperhősök közös akcióját bemutató Bosszúállók is. Az alkotók mindezzel olyan sok pénzt kerestek, hogy gyorsan nekiláttak a folytatásoknak, amiket a következő pár évben műsorukra is tűznek majd a mozik. A fent említett hősök tündöklése mellett Pókember kissé háttérbe szorult. Míg Batman, a másik kultikus képregényhős is óriásit kaszált a mozi pénztáraknál, Pókember alulmaradt a várakozásokkal szemben. Tobey Maguire szürke volt és unalmas, és film folytatásaihoz már valószínűleg neki sem volt kedve, ami meg is látszott a produkciókon.

Pókember új köntösben, de a régi jelmezében
A készítők ekkor úgy döntöttek, hogy újragondolják a Pókember  koncepcióját. Lecserélték a teljes szereplőgárdát, és a kezdetektől, Peter Parker gyerekkorától, majd az ominózus pókcsípéstől kezdve forgatták le a történetet. A főszerepekre két fiatal és felkapott színészt szerződtettek: Andrew Garfield öltötte magára a pókjelmezt, míg szerelme Emma Stone lett. Hogy ők mennyivel jobban összepasszoltak, mint az elődeiket alakító színészek, azt az is mutatja, hogy a forgatás során a való életben is egymásra találtak. A különleges szérum hatására gyíkká változó, gonosz tudós bőrébe a sokoldalú brit színész, Rhys Ifans bújt, és még Peter bácsikáját és nagynénjét is olyan tehetséges színészek játszották el, mint Martin Sheen és Sally Field.
Az új Pókemberben minden egy kicsit látványosabb és nagyobb szabású, mint elődjénél, de ne felejtsük el, hogy azóta eltelt tíz év, ami alatt rengeteget fejlődött a technika.  A csodálatos Pókember semmiféle nagy újdonsággal nem szolgál, nem közöl morális vagy filozófiai alapigazságokat. A szokásos jó és rossz harcát kapja a néző, aminek a végén a jó győz, és mindezt látványos akciójelenetek sorozatán keresztül teszi. Ha úgy ülünk be a filmre, hogy ennél többet nem várunk tőle, akkor jól fogunk szórakozni.

Hozzászólások