A Bookline júniusi sikerlistája – A nyár kezdetével gyakran átrendeződnek a könyves sikerlisták: előtérbe kerülnek az olvasmányos szórakoztató és szépirodalmi alkotások, valamint újra nő az érdeklődés az önismereti könyvek iránt. Ez a trend jellemzi a Bookline júniusi sikerlistáját is, hiszen az ötven legkeresettebb mű között 34 regény, illetve 9 pszichológiával foglalkozó írás található. Náray Tamás új regénye lett június legkeresettebb könyve, Dr. Máté Gábor mindegyik kötete felkerült a Bookline sikerlistájára.

A Bookline júniusi sikerlistájának első helyét Náray Tamás legújabb könyve, az Anyám szerint foglalja el.

A Spanyolországban élő író, divattervező, festőművész személyes hangvételű, szókimondó kötetében olyan – visszatérő módon édesanyjához kapcsolódó – családi történeteket és eseményeket tár az olvasók elé, melyek a mai napig meghatározzák életét.

A júniusi sikerlista második helyén Karády Anna A füredi gyermek című kötete áll.

A szerző első alkotása 2021-ben jelent meg: a Füredi lány hamar nagyon népszerű lett az olvasók körében. A füredi gyermek az azóta sorozattá bővült történet lezáró fejezete, melyben Karády Anna visszarepít bennünket Balatonfüredre, és még több részletet tudhatunk meg a főszereplő Almássy Anna életéről.

A hónapban a sikerlista harmadik helyét Dr. Máté Gábor szerezte meg A test lázadása című munkájával. A Kanadában élő magyar származású orvos-író könyvében kutatásain, valamint saját tapasztalatain keresztül mutatja be a stressz betegséget, és egyúttal segítséget kíván nyújtani az állandósult feszültség csökkentésében. Azonban nem csak A test lázadását övezi nagyfokú érdeklődés: Dr. Máté Gábor mind a négy eddig megjelent könyve szerepel a Bookline tizenöt legkeresettebb alkotása között.

A szépirodalmi és szórakoztató címek közül júniusban népszerűek voltak a kortárs magyar szerzők könyvei, a romantikus történetek, valamint több ifjúsági regény is. Továbbra is sokan keresik Nádas Péter Rémtörténetek című művét. A Kossuth-díjas író legújabb regénye egy vízparti település hétköznapi világába repíti az olvasót. A néhány napot átfogó cselekményben az elesettség, kiszolgáltatottság, függőség és az erőszak újabb és újabb változatait ismerjük meg, amelyeket a szenvedők a saját egyetlen életükként érzékelnek.

Nádas Péter hetedik helyen lévő alkotását Tóth Krisztina legújabb írása követi. A majom szeme című regényben – ahogy az a fülszövegben olvasható – egymást épp csak súroló életek tárulnak fel: nők és férfiak, feleségek és férjek, anyák és apák történetei, melyekkel párhuzamosan a hatalom és gépezete a múlt eltemetésén munkálkodik szakadatlanul.

Sokan forgatták Mörk Leonóra Asszonyom, édes úrnőm című könyvét, amely az 15. századi Prágába repíti az olvasót. Középpontjában az újabb változás előtt álló Európa áll, valamint egy fiatal lány, aki az igaz szerelmet keresi. Romantikus olvasmánnyal szerepel két New York Times Bestseller szerző is a Bookline sikerlistáján.

Jennifer Probst Egy nyár Itáliában című alkotása a Booklist szerint „Igazi kikapcsolódás családi drámákkal, csodálatos környezetben, csipetnyi romantikával fűszerezve”. Elena Armas Spanyol szerelmi átverés című könyvének középpontjában pedig egy fiatal egyedülálló lány, Catalina áll, akinek négy hete van arra, hogy találjon valakit, aki hajlandó átrepülni vele Európába, illetve végig úgy tenni, mintha együtt lennének. Idegesítő kollégája vállalkozik a feladatra, viszont a vele töltött idő alatt a főszereplő rájön, hogy a férfi talán nem is olyan szörnyű, mint amilyennek a munkahelyén elkönyvelte.

juniusi sikerlista

A gyerek- és ifjúsági könyvek közül júniusi sikerlista legelőkelőbb helyén Adam Silvera Mindketten meghalnak a végén című kötet áll. A könyv sikerét mutatja, hogy a TikTokon több mint 74 millió bejegyzés szól róla, valamint felkerült a The New York Times sikerlistájára is. A Mindketten meghalnak a végén legfőbb üzenete, hogy „halál nélkül nincs élet, veszteség nélkül nincs szeretet – és egyetlen nap alatt is megváltoztathatjuk az egész világunkat.”

Sok fiatal érdeklődött Jenny Han könyvei iránt is. A huszadik helyet szerezte meg a Nyár trilógia első része, a folytatás pedig a huszonhatodik helyen végzett. Bár A nyár, amikor megszépültem című kezdő kötetben a főszereplő Belly-n keresztül megismerünk egy nyaranta összeverbuválódó társaságot, és felcsillan a remény a szerelemre is, a Nincs nyár nélküled címmel kiadott folytatásban egy kellemetlen fordulat miatt Belly mégsem a megszokott társasággal, hanem otthon tölti a nyarat. Izgalmakból persze ebben a kötetben sincs hiány, sőt!

 

Bookline nyomtatott könyv Top 50 lista élén:

1. Náray Tamás: Anyám szerint
2. Karády Anna: A füredi gyermek
3. Dr. Máté Gábor: A test lázadása
4. Borsa Brown: Párban Nápolyban
5. Dr. Máté Gábor, Dr. Gordon Neufeld: A család ereje
6. Anne Jacobs: Az úriház
7. Nádas Péter: Rémtörténetek
8. Tóth Krisztina: A majom szeme
9. Dr. Máté Gábor: A sóvárgás démona
10. Szentesi Éva: Merkúr a retrográdban
11. Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
12. Dr. Máté Gábor: Szétszórt elmék
13. John Grisham: A bíró listája
14. Adam Silvera: Mindketten meghalnak a végén
15. Baráth Viktória: A lótusz virága
16. Orvos-Tóth Noémi: Szabad akarat
17. Edith Eva Eger: A döntés
18. Palotás Petra: Recepciós kisasszonyok 3.
19. Riley Baker: A boldogító nem!
20. Jenny Han: A nyár, amikor megszépültem
21. Diana Gabaldon: Outlander 7/1 – Csontok visszhangozzák
22. Mörk Leonóra: Asszonyom, édes úrnőm
23. Monty Don: A kertészkedés öröme
24. Katie Fforde. Esküvő vidéken
25. Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek
26. Jenny Han: Nincs nyár nélküled
27. Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés
28. Anne L. Green: Egyszerűen bonyolult
29. Danielle Steel: Számjáték
30. Pap Éva: Megbocsátás

Bookline e-könyv Top 10 lista:

1. Náray Tamás: Anyám szerint
2. Szentesi Éva: Merkúr a retrográdban
3. Dr. Máté Gábor: A test lázadása – Ismerd meg a stresszbetegségeket
4. Tóth Krisztina: A majom szeme
5. Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés
6. Nádas Péter: Rémtörténetek
7. Stefan Ahnhem: A verem
8. Anne Jacobs: Az úriház
9. Liza Marklund: Fagypont
10. Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors

Libri-Bookline Zrt.
Bookline

 

Kapcsolódó cikkünk