A koncert egyfajta irodalmi találkozó is lesz, Buda Ferenc Kossuth-díjas költő mondja el legújabb gyermekversét, ott lesz a közönség soraiban Bán Mór, a Hunyadi-regényciklus írója, Füzi László, a Forrás főszerkesztője, Tandi Lajos, a Kincskereső egykori főszerkesztője és mások. A koncertet megelőzően Zsigmond Emese, a Napsugár és Szivárvány gyermeklapok főszerkesztője meglátogat néhány kecskeméti kulturális és gyermekintézményt, s előadást tart a Kecskeméti Főiskolán. A koncert nem titkolt célja (a támogatás összegyűjtésén túl), hogy felhívja a figyelmet az erdélyi magyar irodalomra, s magyarországi előfizetőket gyűjtsön a kiadó gyermeklapjaira. A koncerten viszont már a zenéé lesz a főszerep.

Egyelőre csak egy szám került fel ízelítőnek az internetre az új Bohém CD anyagából, Ittzés Tamás Lovely Beer c. szerzeménye itt meghallgatható: https://soundcloud.com/bohemragtime – de lesz majd két szám Korb Attilától, sőt igazi unikumként Mátrai Zoli “Reggeli kávé” c. opusa a lemez zárószáma.

A koncert részletei:
Bohém Originals lemezbemutató jótékonysági koncert lesz a kolozsvári Napsugár gyermeklapkiadó javára 2013. november 12-én, kedden 19 órakor a Kecskeméti Kulturális Központban. Felnőtt és diákjegyeket a helyszínen személyesen, vagy online lehet vásárolni (a jegyek helyreszólóak): https://efmk.hu/node/5631. Támogatói jegyet (amihez CD is jár) a Bohém Webáruházban lehet rendelni (https://bohem.shoprenter.hu/koncertjegyek_66) november 10-ig. A koncerten megvásárolható a Bohém Ragtime Jazz Band legújabb CD-je. A saját számokat tartalmazó Bohém Originals c. album minden helyszínen eladott példányának bevételéből a Bohémek 1.000 Ft-ot a Napsugár Kiadónak ajánlanak fel!

Néhány szó a kiadóról:
A Napsugár 57, a Szivárvány 34 éve az erdélyi magyar gyermekek kedvence. A Napsugár a 8–12 éves kisdiákok irodalmi, ismeretterjesztő folyóirata, a Szivárvány csupa színes kép, játék, mese, vers az óvodások és az első osztályosok számára. A folyóiratok nem magazin jellegűek, nem a felszínes szórakoztatást, hanem nevelői és közösségi célokat szolgálnak: az anyanyelvi készség fejlesztését, az egyetemes és a magyar kultúra értékeinek megismerését, hagyományaink ápolását.

A lapok munkatársai a legjobb jelenkori és klasszikus magyar írók, költők, grafikusok és a gyermekolvasók. „Mérgekkel” teli korunkban a Napsugár és a Szivárvány egészséges szellemi, lelki, művészi táplálékot kínál gyermekeinknek. A kis olvasókat játékra, kalandra hívják. Fedezzék fel az olvasás, az alkotás örömét, a világ titkait, készüljenek felnőtt feladataikra. A tanítóknak, óvónőknek szakmai, baráti együttműködést, igényes és megbízható segédanyagot, új ötleteket kínálnak a lapok az irodalom, történelem, természetismeret, földrajz, erkölcsi és kézimunka témákhoz. Jó lenne, ha a magyarországi kisgyermekek is megismernék a két gyereklapot, s előfizetőkké válnának, hiszen ahogy egy nagyváradi kisdiák, Szilágyi Dominik írta: „A Napsugár tele van okossággal és boldogsággal.”

Menjünk el minél többen a Bohém Jótékonysági Koncertre! Segítsünk mi is!

2013. november 10.

Hozzászólások