A BKV eddig már jól bevált hagyományait követve – egy élőzenei koncertnek helyet adva – ismét zenével kedveskedik az M4 utasainak. Aki ma délután a négyes metró Szent Gellért téri megállójában megfordul, 16.30 és 18.30 között Havai Gábor gitáros-énekes és Koszti Márk dobos akusztikus duóját láthatja, hallhatja.

 

A gyönyörű állomás már átadása előtt a nemzetközi szaklapok elismerését is kivívta. 2014-ben pedig elnyerte az Architizer A+ Awards globális építészeti díjat, és azóta is nagyon kedvelt a fotósok és a filmesek körében. Ezúttal azonban nemcsak az építészet, hanem a zene iránt rajongók is eltölthetnek akár két órát is a Szt. Gellért téri megálló középső szintjén, az úgynevezett galérián.

A budapesti metróban már több mint tíz éve lehet élőzenét hallani a metróállomásokon, utasaink részesei lehettek az ingyenes lemezbemutató koncerteknek.

Többek között a metróban mutatta be Alternatívák című lemezét a Budapest Voices – YouTube. De helyet adtunk a CAFE Budapest koncertsorozatának, a Bach mindenkinek koncerteknek, a Klasszik Rádió akusztikus minikoncertjeinek, az Orgonák éjszakája, valamint a Zene világnapja, vagy a Tánc világnapja alkalmából tartott rendezvényeknek is.

koncert

Fotó: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Bízunk benne, hogy utasaink szívesen fogadják majd a mai eseményt is. S a jövőben, ahogy eddig is, örömmel állnak meg egy kis időre, és szakítják meg a mindennapi rohanást egy kis zenei élmény kedvéért, hogy aztán összemosolyogva, a megszokottnál jókedvűbben folytassák útjukat.

És ha ez a jó hangulat elkíséri a koncert közönségét a nap hátralévő részében, már elmondhatjuk: méltó módon ünnepeltük meg a Közlekedési Kultúra Napját.

Jókedvet és biztonságos utazást, szép napot kívánunk minden utasunknak!

BKV Zrt.

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások