Jubileumi gálaműsorra készül a 65 éves Duna Művészegyüttes. Emlékeink 65 címmel készül jubileumi gálaműsorra a Duna Művészegyüttes a Nemzeti Táncszínházban május 18-án, ahol meglepetés vendégekkel idézik meg az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb pillanatait.

duna muveszegyuttes

A Duna Művészegyüttes 2022-ben ünnepli fennállásának 65. évfordulóját. Alapvetésük az elmúlt hat és fél évtized során sem változott: a jelenben is élni a hagyománnyal és éltetni azt, költészetet alkotni a néptáncból a színpadon, szellemileg is megmozgatni a nézőket, minden érzékszervükre hatni.

Jubileumi műsoruk méltó módon kíván emlékezni azokra, akik életet, nevet, saját identitást, jól felismerhető művészi arculatot, senki mással össze nem téveszthető egyéniséget adtak az Együttesnek.

Korábbi neves művészeti vezetőik, valamint az Együttes mostani művészeti vezetője, Juhász Zsolt koreográfiáiból is válogatnak a gálaműsorra.

Részletek lesznek láthatóak a Duna Művészegyüttes műsorából:

Például Erdélyi Tibor Párok, Mosóczi István Szerelem, vagy Mucsi János Amazonok című koreográfiáiból, de a Héttorony, az Emúlt időkből – Bartók & Folk vagy a Szerelmünk, Kalotaszeg című előadásokból is bemutatnak egy-egy ikonikus jelenetet, illetve egykori zenészkollégák is a színpadra lépnek.

Héttorony

65 éves születésnapján a Duna Művészegyüttest meglepetés vendégek is felköszöntik majd. Együtt ünnepel a társulattal többek között Ferenczi György, Máté Péter-díjas szájharmonika művész, a Ferenczi György és a Rackajam frontembere, ifj. Csoóri Sándor „Sündi”, az Ötödik évszak zenekar vezetője, Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas, Érdemes művész, a Pál István Szalonna és Bandája vezetője vagy a Csík zenekar zenészei: Majorosi Marianna, Kunos Tamás, Bartók József, Barcza Zsolt.

Ebben a fontos évben a Duna Művészegyüttes számos vidéki helyszínre is ellátogat. Ősszel pedig új bemutatóra készül A Duna balladái – táncok és imák a Duna mentén címmel, mely izgalmas fúzióban mutatja majd be a Duna-menti népek táncait. Az előadás zenei szerkesztője Bubnó Tamás és ifj. Csoóri Sándor „Sündi”.

 

További információ

 

Hasonló cikkünk:

Szépséges Mezőség a Duna Művészegyüttes előadásában