A nyár egyet jelent a szabadságokkal, a nyaralással, a D-vitamin-raktárak feltöltésével és persze a felejthetetlen kerti partikkal! Hiszen nincs ahhoz fogható érzés, amikor egy mesés hangulatú kertben, remek társasággal, finom ételekkel és koktélokkal gondtalanul élvezzük, ahogyan a forró nappal kellemesen meleg, lágy estébe hajlik át. Ez az idilli kép azonban nem valósul meg csak úgy, magától – tennünk kell érte! Ha arra vágyunk, hogy a miénk legyen a legtökéletesebb és legemlékezetesebb kerti parti, akkor néhány kellékre mindenképpen szükségünk lesz.

kerti parti

A tökéletes kerti parti 9 tartozéka

Nem kell nagy ördöngösségekre gondolni, a képlet egyszerűbb, mint gondolnánk: egy kis rendszerezés, egy kis dekoráció és néhány extra lépés kell csupán ahhoz, hogy kiemeljük a partinkat a tömegből!

Rend a lelke…
Mindennek, bizony ám! Ez pedig a kertünkre is igaz. Lehet, hogy a mindennapokban nem sokat foglalkozunk azzal, hogy szem előtt vannak a kerti eszközök, például a fűnyíró és társai. Ha azonban vendégeket várunk, ezeket inkább tüntessük el egy mutatós kerti fészerben.

Irtó jó buli

Ha elrejtettünk mindent a kerti fészer mélyére, jöhet a következő lépés: biztosítsuk vendégeinknek a problémamentes szórakozást. Ezalatt azt értjük, hogy tegyük rovarbiztossá a területet, hiszen kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor a legyek vagy szúnyogok zavarják meg a bulit. Ma már szerencsére rengeteg lehetőségünk van erre a szúnyogriasztó illatgyertyáktól kezdve a permeteken és elektromos irtókon át. Lehet, hogy elsőre nem találjuk meg a megfelelőt, ezért igyekezzünk a partink előtt kitapasztani, melyik válik be a „mi” bosszantó kertlakóinknál.

Árnyas terek

Ha a buli nappal kezdődik – márpedig úgy az igazi –, akkor érdemes felszerelni egy pavilont, ami nemcsak hangulatos, de a káros napsugarak ellen is véd. A könnyen leégő vendégeink ezért különösen hálásak lesznek! Ha valakinek sok fa van a kertjében, az is szuper, ám azokat nem tudjuk áthelyezni a nap járásának megfelelően. Ráadásul az eső elől sem jelentenek menedéket – a pavilonokkal ellentétben.

Fényjáték

Egy esti bulin a hangulat kulcsa mindig a fény: legyen szó fényfüzérekről, lampionokról vagy földbe állítható lámpásokról, az biztos, hogy rengeteget emelnek majd a hangulaton. Ha fényinstallációkról van szó, akkor nem teljesen igaz a mondás, miszerint a kevesebb több: bátran kombináljuk őket egymással és a dekorációs elemekkel is!

Könnyed falatok

Egy igazán jó buliról nem hiányozhatnak az ételek sem. Mivel kerti partikról és forró, nyári napokról van szó, nem érdemes nehéz – például magyaros – ételekben gondolkodni. Felejtsük el a bográcsgulyást, helyette készítsünk hűsítő zöldségnyársakat, könnyű ropogtatnivalóktól roskadozó tálakat! Biztosan nem lőhetünk ilyenkor mellé a friss gyümölcsökkel sem, különösen nagy sláger a dinnye és a bogyós gyümölcsök.

Legyen téma!

Legyünk egy kicsit kreatívak! Engedjük szabadjára a fantáziánkat és találjunk ki valamilyen ötletes tematikát az estünkhöz! Tekintettel arra, hogy nyár van, napsütés és forróság, jó választás lehet egy hawaii stílusú este, ahol az ananász nemcsak az asztalon és a koktélokban, hanem a dekorációban is megjelenhet. De elmehetünk akár retro-Balaton irányba is kockás terítőkkel, strandlabdával, halsütéssel és frissítő fröccsökkel!

Mindenki kedvence

Érdemes lehet akár egy kis pluszt is becsempészni a kerti partinkba. Ez lehet például egy koktélkészítő asztal – garantáljuk, hogy ezt mindenki ki akarja majd próbálni! Tanuljunk be előre néhány koktélreceptet, mutassuk meg őket a vendégeknek, majd engedjük, hogy ők is kipróbálják a készítését! Nyáron páratlan ötlet lehet az is, ha felállítunk egy medencét a vendégek érkezésére, hiszen ilyenkor mindenki szívesen hűsöl a vízben.

Játékidő

Még tovább emelhetjük a buli fényét, ha egy kis aktivitásra is rábírjuk a jelenlévőket. Régi nagy sláger az activity, ezt ráadásul a társas nélkül is játszhatjuk, de ma már számtalan olyan szórakoztató játék van a boltok polcain, amelyeket bevethetünk nagyobb társaságban is. Készüljünk néhánnyal, a hatás nem marad majd el!

Mire figyeljünk még?

Ha a fent leírtakat követjük, máris megalapoztuk a tökéletes estét. Ezen felül persze van még mit tennünk, ha különösen figyelmes házigazdák szeretnénk lenni. Készülhetünk a vendégeknek kis ajándékcsomagokkal, amelyben elhelyezhetünk például naptejet. Kedvesség az is, ha előre körbekérdezzük, hogy kinek milyen allergiája van és ennek megfelelően állítjuk össze a menüt. A sort persze még sokáig folytathatnánk.

De azért nem kell megijednie senkinek: nem kell magunkra vállalni minden feladatot, néhányat szétoszthatunk a vendégek között is!

SZPONZORÁLT TARTALOM