Kezdetét vette az “5letből jövő!” játékos vállalkozói vetélkedő 4. évada az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft rendezésében.

Minden eddiginél változatosabb mezőny és rangos nemzetközi elismerés teszi még színesebbé az idei évadot! Immár a határon túlra terjeszkedve 50 csapat versenyez a nem csekély díjakért.

A játék célja, hogy a résztvevők jól használható, gyakorlati tudásra tehessenek szert a vállalkozások, a versenyszféra világából.

Napjainkban kiemelkedő fontossággal bír a versenyképes tudás, amely megkönnyíti a munka világába újonnan érkező, vagy vállalkozó kedvű fiatalok helyzetét. A versenyképes tudás pedig az iskolában megszerzett elméleti ismeretek, valamint a gyakorlati tapasztalatok összességét jelenti. Ezért olyan gyakorlati tapasztalatokat, információkat szeretnénk átadni, amelyek az iskolákban nem, vagy csak részben szerezhetőek meg.

Az elmúlt három évben tanúi lehettünk a verseny növekedésének, ahogyan helyi rendezvényből regionálissá nőtte ki magát. A játék fejlődése töretlen, így idén több további örömteli újdonságról tudunk beszámolni.

Mindenek előtt a legfontosabb, hogy ebben az évben – a játék története során először – már határainkon túli iskolák tanulói is részt vehetnek a vetélkedésben! Ennek jegyében idén a Vajdaságból köszönthetünk résztvevő csapatokat, akik reményeink szerint szintén tudással, tapasztalattal és akár nyereménnyel a zsebükben viszik majd jó hírét a rendezvénynek.

További nagyszerű hír, hogy Kecskemét városa – az 5letből jövő játékos vállalkozói vetélkedővel – elnyerte a StartUp Europe díj magyarországi fordulójának különdíját, mint a startupok számára legjobb önkormányzat! A rangos nemzetközi elismerés odaítélése a StartUp Europe Awards (SEUA), az Európai Bizottság és a Finnova Alapítvány kezdeményezése.

Ezt az Európai Parlament elnöke, az Európai Régiók Bizottságának elnöke és a Gazdasági és Szociális Bizottság alelnöke is támogatta! Nagy boldogsággal tölt el minket, hogy egy ilyen nagy nemzetközi elismerés is tovább emeli vetélkedőnk presztízsét!

Örömmel látjuk, hogy a vállalkozó kedvű fiatalok száma és lelkesedése sem csökken, idén is nagy az érdeklődés a vetélkedő iránt. 50 csapat indult, melyek között 7 a vajdaságot képviseli.

A gyakorlati feladatok megoldásában idén sincsenek magukra hagyva a csapatok. Az előző évekhez hasonlóan, idén is online mentorok segítik a fiatalokat munkájukban. A segítségek tárháza idén tovább bővült és immár az 5letből jövő Facebook oldalán is jelentkezünk egy-egy riportműsorral valamennyi mérföldkő témájával kapcsolatban. Ezekben a műsorokban vállalkozók mondják el saját tapasztalataikat. Reményeink szerint szintén közelebb viszi majd a résztvevőket a feladatok megoldásához.

A nyeremények is jelentősek! A főnyeremény összege – a jelentkezés idejétől függően – akár kétmillió forint is lehet! Ehhez azonban az is kell, hogy a csapatok minden feladatot időben és helyesen megoldjanak. A pénznyereményeken túl fesztiváljegyek is kisorsolásra kerülnek.

A játék már zajlik, bízunk benne, hogy minden csapat gőzerővel dolgozik az első feladatán.

 

 

Hozzászólások