Gyermekdarab bemutatója volt 2015. október 14-én 15.00 órakor a kecskeméti Katona József Színházban. Rendezte Cseke Péter, a színház igazgatója.

 

nyolckorabarkan1

 

Ulrich Hub – Mericske Zoltán:

NYOLCKOR A BÁRKÁN
zenés mesejáték

Egyes pingvin            ZAYZON ZSOLT
Kettes pingvin            FAZAKAS GÉZA
Hármas pingvin            HAJDÚ MELINDA    
Fehér galamb            MAGYAR ÉVA
Öreg ember                KÖRTVÉLYESSY ZSOLT

Zeneszerző: Mericske Zoltán
Zenei vezető: Károly Kati
Fordító, dramaturg: Németh Virág
Díszlet- és jelmeztervező: Gyarmati Dóra
Koreográfus: Bányai Mirjam

Ügyelő: Czeglédi Ákos és Mahalek Gábor
Súgó: Arató Andrea
Rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde

Rendező: CSEKE PÉTER

 

nyolckorabarkan2

Nyolckor a bárkán – az időpont stimmel, a helyszín nem is lehetne világosabb. Nyolckor, mint egy, kettő, három… értitek. A bárkán, mint hatalmas hajónál, amit az a szakállas bácsi épített, Noé. Ismeritek? Totál szigorú egy fazon, ha késünk, lemaradunk. Sokkal, sokkal gyorsabban kell totyognunk, ha oda akarunk érni… nem kell ünneplő ruhát húzni, sőt, egyáltalán nem kell felvennünk semmit, hiszen pingvinek vagyunk!

nyolckorabarkan5

Nyolckor a bárkán – aztán mindent eláraszt az özönvíz. Noé nem fog ránk várni, az tuti. Nagyon szigorú. Azt is mondta, hogy fajonként csak ketten mehetünk. Kapkodjuk a lábunkat, vagyis tappancsainkat! Ide a bőröndöt, csak a legszükségesebbeket… várjunk csak! Ez három fogkefe. Egy, kettő, három… Csak ketten mehetünk. Mi pedig hárman vagyunk. Hárman!

nyolckorabarkan6

Nyolckor a bárkán – kezdődjék a kaland Noé bárkáján! Mert bizony feljutunk, bármi áron. És ha már bent vagyunk, csak átvészeljük azt a negyven napot! Mi bizony nem leszünk tengeribetegek, mint a zsiráfok, mi csak békésen ülünk majd és ropogtatjuk a kekszet. Ti pedig megtudhatjátok, hogy ki dolgozik Noé helyett, hogy a hal vagy a szurok a büdösebb, hogy miért van szivárvány az égen, és hogy Isten szereti-e a túrótortát. Naná, sok mazsolával!

W. E. E.