2017. április 7-9-ig ismét a Vasúttörténeti Parkban rendezik meg a budapesti Oldtimer Show-t, a kiegészítő rendezvényeivel együtt. Több mint 500 db oldtimer járművet mutatnak be, ami 500 különböző járműtípust jelent.

A beválogatott járművek bronzból készült Oldtimer Show hűtőrács díszplakettet kapnak emlékbe. Ezek közül is a legszebbek az oldtimer szépségversenyen lesznek megméretve, ahol összesen 35db szakmai és szervezői díjat osztanak ki.

2017-ben is lesz Oldtimer Találkozó a Víztorony Park területen, ahová csak előzetes regisztrációval, fotóval lehet jelentkezni, április 1-ig. Szintén a Víztorony Parkban kerül sor a Tuningautó Kiállításra szombaton és vasárnap más-más kiállítási anyaggal. Ismét lesznek veterán harckocsik és harcászati bemutatók a füves területen, valamint 4 állatsimogató karám a kisgyerekeknek a 3-as bejárat közelében.

Ugyancsak ezen a részen lesz egy vidámpark is, dodgemmel és egyéb játékokkal. A 2-es bejáratnál kezdődik a Gasztro utca, ahol a boltban nem kapható kolbászokat, sajtokat és egyéb háztáji étkeket, házi söröket, borokat és míves pálinkákat lehet kóstolgatni és vásárolni.  A nagy parkban a szabadban lesz busz és teherautó kiállítás, veterán traktorok és stabil motorok interaktív kiállítása az 1-es bejárat közelében. Ismét lesz Kalandjárók Kiállítás a belső parkolóban és a füves területen.


A fő látványosság az Orient és a West kiállítócsarnokokban lesz. Az Oldtimer Show egyedülálló látványosságokkal szolgál: 100 évesnél idősebb antik autók és motorok, fakerekű autók, USA autók és motorok, KGST autók és motorok, Youngtimer autók, klasszikus sportautók, katonai autók és motorok, fegyverek, stb. A korabeli ruhákba öltözött hostess hölgyek örömmel állnak modellt a fotózáshoz a látogatók kedvenc autója mellett.

A nagy parkban lesz még Kézműves Vásár is, ahol népművészeti kerámiákat, szőtteseket, szíves mézeskalácsot, fafaragványokat és más népi mesterségeket képviselő iparművészek kínálgatják majd a portékájukat. A Vásártéren termelői mézeket, lekvárokat, szörpöket és fűszereket árusítanak a háztáji termelők. A gasztronómiánál maradva, mindkét parkban népies stílusú faház-sütödék fognak gondoskodni a látogatók kiszolgálásáról. A Víztorony Parkban épült Tájház Múzeum is megtekinthető az Oldtimer Show hétvégéjén, ahová betérve megkóstolhatjuk a világhírű csabai kolbászt.

Ezzel az Oldtimer Show Kínálata nem ért véget, hiszen a belépőjeggyel a Vasúttörténeti Park látványosságai is mind megtekinthetők: gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, fordítókorongozás, terepasztal kiállítás, vasútmodell kiállítás. Csak az interaktív programokra kell majd beszállójegyet váltani: hajtányozás, lóvasutazás, kerti vasutazás, sínautózás, utazás gőzmozdonyon vagy a híres Nohab dízelmozdonyon.
Rengeteg ingyenes gyerekprogram várja a családokat az Oldtimer Show-n! Ilyen az ugrálóvár, a légcsúszda, a népi játszótér 30 játéka, az arcfestés, a nádsíp oktatás, a kézműves foglalkoztató, a fafaragás oktatás, a kovácsműhely és a hagyományőrző termelőeszköz interaktív kiállítás.

A rendezvény belépőjegy árai nem változtak: felnőtt jegy 3.500Ft, gyerek és nyugdíjas jegy 3.000Ft (nyugdíjas igazolvány és a személyi igazolvány felmutatásával), családi jegy 9.999Ft (2 felnőtt és 2 gyerek együttes belépésére jogosít). 3 éves kor alatt a belépés díjmentes. A jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg, nyitvatartási időben az alábbi módokon: készpénz, bankkártya, SZÉP Kártya, Erzsébet Utalvány és Sodexo Utalvány. A jegyeket elővételben az ismert országos jegyirodákban, vagy interneten kedvezményes áron a www.ticketportal.hu oldalon lehet megvásárolni.

Folyamatosan frissülő információk: www.oldtimershow.hu

Forrás: Oldtimer Show Kft.