Idén 10 éves a Zeneszüret Fesztivál! A Filharmónia Magyarország idén ismét megrendezi hagyományos őszi klasszikus zenei fesztiválját Pécsett.

A Zeneszüret Fesztivál legfontosabb hivatása idén is kimozdítani a koncerttermek falai közül a zenét, közel hozni azt az emberekhez. Falakat átlépve utcákon, tereken csendülnek fel a dallamok.

Szeptember 10. és 13. között a hangversenyek mellett kiállítás, filmklub, családi nap, gyerekprogramok és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló térzenék és villámperformanszok színesítik Pécs programjait.

Az idei fesztivál az elmúlt évtized hangulatát, emlékeit hozza el a kultúra fővárosába. Éljük át újra a legjobb pillanatokat, ünnepeljük meg együtt csodálatos programokkal ezt az évfordulót!

A Zeneszüret Fesztivál 10. születésnapja alkalmából egy kiállítással és villámperformanszokkal veszi kezdetét az idei programsorozat. Tekintse meg a 10 évet felelevenítő fotókat a Széchenyi téren! Szeptember 10-én este 19 órakor pedig a 25 éves Cotton Club Singers, a fúvósokkal kiegészült Cotton Club Band és a Mendelssohn Kamarazenekar fantasztikus koncertjét hallhatja a közönség. Az elmúlt 15 év legnagyobb slágerei csendülnek fel klasszikus dallamokkal fűszerezve a Dóm téren.

A Zeneszüreten találkozhatnak a Szegedi Szimfonikus Zenekarral és Kovács László karmesterrel is. A fesztivál második napján világhírű filmzenék közkedvelt dallamaival várják a közönséget. Szeptember 11-én nem csak a koncertnek lehetnek részesei. A legváratlanabb helyzetekben, a város bármely pontján találkozhatnak Tér-zene produkcióval, a Bazárban pedig megtekinthetik a Kóristák című filmet.

Pécs klasszikus zenei fesztiválján fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei is. Szeptember 12-én Bizet Carmen című darabját varázsolják a Kodály Központba.

Emellett a pénteki naphoz hasonlóan szombaton is látogassanak el a filmklubba, illetve keressék a villámperformanszokat a megyeszékhely legszebb terein, parkjaiban! Este 22 órakor pedig Kéméndi Tamás és Györfi Anna koncertjén a francia sanzonok egyedi hangulata elevenedik meg a Nappaliban.

Szeptember 13-án egész napos családi programmal várjuk a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, lesz Ringató és Desszert koncert is a Dómnál. Este különleges zenei élmény részese lehet a fesztivál zárókoncertjén a Bazilikában. Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész és a Kodály Filharmónia Debrecen rézfúvós együttese előadásában csendülnek fel csodálatos dallamok.

A szabadtéri koncertekre és a Carmenre a belépés díjtalan!

A járványhelyzet miatti szabályozások szerint a rendezvényen regisztrációs jeggyel lehet részt venni. Ingyenes regisztrációs jegyet váltani a jegymester.hu oldalon vagy a Kodály Központ jegypénztárában lehet. A Bazilikában és a Magtárban megrendezésre kerülő koncertekre jegyek válthatók az előző két lehetőségen kívül a Filter Jegybárban, a Ticket Express irodáiban és a koncertek előtt a helyszínen.

További információ a fesztiválról a www.filharmonia.hu oldalon.

Forrás: Filharmónia Magyarország

Korábbi hasonló cikkünk:

Filharmónia koncert – A Tavaszi Fesztivál megnyitója

 

Hozzászólások