Egyik amatőr haiku szerzőjeként voltam “vonalvendégségben” a Napút folyóirat tematikus számának bemutatóján  a Vakok Iskolája Nádor Termében április első hétfőjén.

naput 1

 

A “vonal” volt ugyanis a tematikus szám haikupályázatának hívószava, amelyre immáron ötödször válogattak be haikuimból.

naput 2

 

A meghívott profi és amatőr szerzőket és vendégeket a  színpadon Bognár Antal (író, szerkesztő), Bucz Magor (zeneszerző), Csontos János (író, költő, filmrendező), Elek Szilvia (zongora-, csembaló- és fortepiano művész, író, zeneszerző), Hollós Máté (zeneszerző), Horváth Barnabás (zeneszerző), Szondi György (költő, műfordító, bolgarista), valamint Varga Tamás (színművész) fogadta.

A köszöntés Bognár Antal író, műfordító, szerkesztőnek és a most 80 éves Fekete Győr István zeneszerzőnek, zeneszerzés tanárnak szólt, a pályatársak és tanítványok előadásában.

naput 3

Szondi György adta át a díjat Bognár Antalnak

 

Karsai János negyedmagával nitó-jutsu harcművészeti bemutatót is tartott, hiszen ebben a műfajban is kifejezhető a haiku vonalvezetése.

naput 4
Az est négy részből állt – köszöntéssel, díjátadással és a lapszámban szereplő művekből való felolvasással. A Napút-est végén falat, korty és  parola is volt.

A NAPÚT-EST – fotógaléria

Antalffy Yvette

Hozzászólások