A Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei: a Cifrapalota Kiállítóhely, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, valamint a Magyar Naív Művészek Gyűjteménye a kialakult pandémiás helyzetre való tekintettel március 17-től bezárta kapuit. Bár ajtóinkat – reményeink szerint rövid időre – becsukni kényszerültünk, de nem tétlenkedünk. Munkánkat továbbra is folytatjuk virtuális és kreatív múzeumi percek ajándékozásával.

virtualis kreativ muzeumi

A szakmai munkán túl a veszélyhelyzet fennállásáig naponta frissülő, digitális múzeumi tartalmakkal készülünk látogatóink számára mind a weboldalunkon, mind a három facebook oldalunkon. Kecskeméti Múzeum, Cifrapalota, Szórakaténusz Játékmúzeum

Virtuális múzeumi percek címmel rovatot indítottunk, melyben minden hétköznap friss múzeumi tartalmakkal készülünk. Virtuális “sétát” teszünk kiállítóhelyeinken, bemutatva mindazt az értéket és kincset, amelyet a Kecskeméti Katona József Múzeumban és tagintézményeiben őrzünk.

Kreatív múzeumi percek gyerekeknek című rovatunkban pedig minden nap játékos, kreatív feladatokkal, videókkal, játékokkal készülünk az óvodások és kisiskolások számára.

Mi ezekkel a virtuális és kreatív múzeumi percekkel  szeretnénk ebben az embertpróbáló időszakban Kecskemét és környéke lakosainak segíteni, életükbe hasznos, értékes és örömteli perceket csempészni.

 

Várkonyi Éva
kommunikációs munkatárs

 

(Kapcsolódó cikkünk múzeumi témában)