Június 18-án a Fonó Szezonzárón Leonard Eto világhírű japán taikoművész lesz a ház vendége a Japán Alapítvány szervezésében és támogatásával, aki együtt lép fel a tapasztalt népzenészekből álló dinamikus formációval, a Bazsevával, közreműködik a BaHorKa Énekegyüttes. A koncert után a Fölszállott a Páva két győztese, Kaszai Lili és Fundák Kristóf tanítanak táncot.


A zenész családból származó, New York-i születésű Leonard Eto az innovatív kortárs taikoművészet kiemelkedő alakja, évekig járta a világot a híres Kodo taiko dob együttessel, olyan neves muzsikusokkal játszott együtt mint Santana vagy  Andreas Vollenwaider. Zeneszerzői munkássága során több hollywoodi filmhez komponált zenét, mint pl. Az Oroszlánkirály, A préda vagy Az őrület határán, megannyi balett és jégtánc előadás zenéje is a nevéhez fűződik.

Leonard Eto a 2014-es évben a Japán Kulturális Minisztérium kulturális nagykövetének kinevezése révén járja a világot, hogy zenéjével és nemzetközi koprodukcióival hozzájáruljon a japán kultúra terjesztéséhez, valamint az országok közti kulturális megértés elősegítéséhez. A művész külön kérése volt, hogy budapesti koncertjén hazai népzenei előadókkal működhessen közre egy egészen egyedülálló, helyspecifikus előadást teremtve ezzel. Leonard Eto budapesti fellépését követően Pozsonyban folytatja kelet-közép-európai körútját.

Forrás: Fonó Budai Zeneház

2014. június 17.

Hozzászólások