Idén augusztus 21. és 24. között immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a  Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál a megújult Széchenyi téren.

A pincészetek az ország szinte minden tájáról elhozzák legjobb boraikat, 61 borász és 2 pálinkás mutatja be portékáját az idei rendezvényen, melyet ma már az ország legjobb borfesztiváljai között tartanak számon. A jó hangulatról kiváló fellépők is gondoskodnak: Cimbaliband, az Emilio Band, Harmonia Garden és Myrtill, a Vivat Bacchus és a Kozma Orsi Jazz Quartet, valamint a Kiskalász zenekar.


A fesztiválon borversenyek és bemutatók is lesznek: a Győr Város Bora választásra pénteken 11 órától kerül sor a La Maréda étteremben, délután pedig az Esterházy-palotában a laikusokból álló zsűri választja ki a Fesztivál borát. A kiegészítő programok közül kiemelkedik a Borászok Éjszakája az Esterházy-palotában. A különleges helyszín kivételes alkalmat kínál, hogy az érdeklődők nyugodt környezetben találkozhassanak a borászokkal és pincészetük zászlós borával. A zenével kísért esten a bemutatkozó pincészetek legkiválóbb zászlós borukat különleges borkorcsolyák társaságában kínálják a résztvevőknek.

Tom Jones Győrben

A nyári programok zárásaként újabb világsztár ad ingyenes szuperkoncertet a kisalföldi megyeszékhelyen. Az elmúlt évek nyárzáró produkciói – Mandoki Soulmates, „Abba, the Show”, Chico and the Gypsies, Kool and the Gang, The Straits – után, idén Győr egy újabb világsztárt fogad: 2014. augusztus 23-án este kilenc órától Tom Jones lép színpadra a Városháza előtt.
Tom Jones az idei nyáron több mint húsz helyszínen ad nagykoncertet, köztük Londonban, Luxemburgban, Monte Carloban és Malagában. Nevéhez olyan világslágerek kötődnek, mint a Delilah, She’s a Lady, All You Need is Love, vagy a Sex Bomb. A győri koncerten az énekes kilenc zenész társaságában lép a színpadra, a szervezők az eddigieknél is több kivetítőt állítanak majd fel, így Tom Jones fellépése Győr főtéren is nyomon követhető lesz.

További információ:

www.gyor.hu

www.fesztivalkozpontgyor.hu

2014. augusztus 17.

Hozzászólások