A napokban Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban került sor a VI. Országos Múzeumandragógiai Konferenciára, amelyen több kecskeméti szakember is aktívan részt vett.

A hazai múzeumi világ és a széles életkori spektrumot átfogó felnőtt közösségek színes és izgalmas kapcsolata igen aktuális. Ezt jelezte a közel másfélszáz jelenlévő szekció- és csoportmunkája egyaránt. A Kecskeméti Katona József Múzeum példaszerűen megoldott, úgynevezett „16 pluszos” kiállításainak módszertani kihívásaival, valamint a szakmai és közönség-reakciók változatos kezelési technikájával Dr. Végh Katalin és Szabóné Bognár Anikó muzeológusok prezentációi foglalkoztak behatóan.

Szabóné Bognár Anikó muzeológus

Tóth Csaba kecskeméti vállalkozó, egyébiránt regisztrált önkéntes múzeumi fémkeresős gyűjtő az országosan is kiemelkedő Bács-Kiskun megyei régészeti kutatómunkában való együttműködés példáit mutatta be, amelynek egyik szép és látványos eredményét a hét végén záruló „Kincses Kecskemét” című kiállításban csodálhatja meg a látogató.

Dr. Végh Katalin muzeológus

Kriston-Bordi Zsuzsanna, a Ráday Múzeum munkatársa a családosok számára nyújtott múzeumi kínálat adta lehetőségek bemutatására szerveződött szekciót vezette, míg dr. Kriston Vízi József, a múzeumandragógiai szervezet egyik alapítója a helyi közösségek szolgálatában ténykedő múzeumok és kapcsolati hálóik közreadására szolgáló munkacsoportban elnökölt.

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület elnöksége itt jelentette be:

2018. szeptember első felében Kecskemét ad otthont a VII. Országos és a III. Nemzetközi Múzeumandragógiai Konferenciának, amelyhez a kecskeméti múzeum már előzetes támogatásban részesült az NKA révén.

 

 

Hozzászólások