Doszkocs Zsuzsa Vörös és fekete című kiállítása Szentendrén. A koronavírus általi veszélyeztetése miatt sajnos az idén nem lesz megnyitó, de az új festményei, mint minden évben a szentendrei P’Art moziban augusztusban kiállításra kerülnek, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak!

voros es fekete

Vörös és fekete

Doszkocs Zsuzsa 20 éve légzésrehabilitáción él, betegsége ellenére töretlen lendülettel alkot. 1998-ban izomgyengeség miatt kómába esett – a sors az egyik kezével elvett tőle; lélegeztetőgépre került, és azóta ágyhoz kötötten él; a másik kezével viszont adott: elkezdett alkotni.

„Előző”, egészségesebb életében még számítógép-programozóként dolgozott, így amikor művei összegyűltek, és érdemes volt bemutatni őket, honlapot készített, ahol megtekinthetőek versei, rajzai és festményei https://www.doszkocs-zsuzsa.hu). Az évente sorra kerülő kiállítások alkalmával nagy örömmel találkozik ismerőseivel, barátaival és szeretteivel.

“Különös kapcsolat fűz Zsuzsához. Hét éve végeztem az “On-line médiával a megkülönböztetés ellen” újságíróképzésben. Fotós diplomamunkám az ő Baba utcai szobájában és arról az épületről készült képekből állt össze, ahol ez a szoba állt, Élet a Babahausban címmel.

Már az első találkozáskor igaz barátság alakult ki közöttünk, s kiderült, mennyi közös érdeklődési pontunk van.

Azóta többször is volt kiállítása az OORI-galériában, ahol magam is önkénteskedtem az Ergoterápiás osztályon a Kreatív Klubban, és a kiállító művészekkel is készítettem interjúkat. Így Zsuzsával is beszélgettem sokszor. Korábban a Baba utcában, késöbb pedig már az új helyén, a Korányiban.”

(Antalffy Yvette)

 

Korábbi Doszkocs Zsuzsáról szóló cikkeink:

Doszkocs Zsuzsa festőművész „Szentendrei múzeumok és művészek” című kiállítása az OORI-Galériában

Huszadszor Szentendrén – Doszkocs Zsuzsa “Fények és árnyékok” kiállítása a P’Art Moziban