Vendégük Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető tanár, intézetvezető helyettes volt, aki új kezdeményezésről adott hírt. Örömmel mondta el, hogy Kecskeméten – pályázati lehetőségek segítségével – felnőttképzés indul a következő tanévtől. A Pécsi Tudományegyetem levelező képzést és ezzel együtt második diploma megszerzését, sőt, mesterképzést is biztosít a jelentkezőknek. A helyszíne a helyiek által jól ismert Inkubátorház lesz. Már folynak az előkészületek, valamint a kurzusok, továbbképzések, OKJ-s képzések lehetőségeinek meghirdetése is folyamatban van.

Az Inkubátorházat egyfajta integrált kutatóbázissá szeretnék fejleszteni. A fiatalok vállalkozásba segítésére is pályázatot nyertek, hamarosan közhírré teszik a részleteket. A központi program az informatikai képzés lesz, erre várják kezdők és haladók jelentkezését is. Programjaikra, kurzusaikra olyanok is jelentkezhetnek majd, akiknek nem a diplomaszerzés a céljuk, csak valamilyen témában el kívánják mélyíteni az ismereteiket, tehát a Nyitott Egyetem megfogalmazás erre a lehetőségre vonatkozik. E tájékoztatást hamarosan bővebb és konkrétabb információk követik.

Ezt követően a civil szervezetek képviselői a Városi Támogatási Programhoz benyújtott pályázataikról egyeztettek. Fontos lesz összehangolni az egyes alapítványoknak és egyesületeknek az éves programját, hogy segíthessék, kiegészíthessék egymást, hiszen így lesz igazán hatékony a munkájuk. Ennek megoldása folyamatban van, a konkrét tennivalók majd akkor következnek, amikor kiderül, hogy melyik pályázatok nyertek a VTP-n. Egyéb civil programokról is szó esett, az egyik ilyen a Városmisszió május végén, június elején, a másik pedig a szeptember 13-ra szervezett Civil Fórum, mely a város főterén kerül megrendezésre. Az egyes civil szervezetek egymást is meghívják a programjaikra, így történt ez a Gyógynövényklub előadásán is, amelynek témája mindenkit érdekelhet. Összességében hasznos volt a tanácskozás.

Weninger Endréné

Hozzászólások