Ricky, a dacos városi kölyök új nevelőszülőkhöz kerül, Új-Zéland vadregényes tájaira. A kezelhetetlen srác a kissé furcsa, de szeretetteljes Bella néni, és új kutyája, Tupac körében hamar otthonra lel, bár Bella néni férjével, a zsémbes és magának való Hector bácsival nehezen találja a közös hangot. A színes, feliratos/szinkronizált új-zélandi vígjáték-kalandfilm-dráma május 11-től látható a magyar mozikban.

Amikor egy váratlan tragédia miatt Rickyt újra a gyermekvédelem felügyelete fenyegeti, a javítóintézet elől inkább a hegyekbe menekül. Hec bácsi persze könnyedén rátalál, ám egy baleset miatt hetekre a dzsungelben ragadnak. Országos körözést adnak ki rájuk, és az újonnan törvényen kívülivé vált párosnak választania kell: vagy a saját fejük után mennek, vagy összefognak és megpróbálják együtt túlélni a nagy kalandot.

Az új-zélandi Taika Waititi, a Hétköznapi vámpírok című fesztiválkedvenc áldokumentum-horror-komédia rendezőjének tehetségére és egyedi látásmódjára Hollywood is felfigyelt, nem véletlenül kapta meg a Thor: Ragnarök rendezői székét. Vademberek hajszája (Hunt for the Wilderpeople) című filmjében – amely a kultikus Sundance Fesztiválon debütált – mesterien keverte a vígjáték, a kalandfilm, a dráma, a road movie és a buddy movie sajátosságait. A váratlan fordulatokkal teli történet sokszor abszurdba hajló humora tökéletesen kiegészíti a két főszereplő, Sam Neill és Julian Dennison őszinte alakítását.

A történet alapjául Barry Crump Új-Zélandon kultikus státuszú regénye – ahogy a rendező emlegeti az interjúkban, „az új-zélandi Úton”– szolgál, amit minden, identitását kereső új-zélandi tinédzser elolvas. Waititi autós-, tank- és helikopterüldözéssel turbózott az anyagon és mindig jókor elsütött, frappáns poénokkal hangolta át egy igazán pozitív és szerethető felnövéstörténetté az eredetileg borúsabb hangulatú regényt. A 19 nemzetközi fesztiváldíjjal elismert és a 2016-os miskolci Cinefesten egyből közönségkedvenccé vált Vademberek hajszája egyszerre fergeteges és elgondolkodtató közönségfilm, amely kortól függetlenül mindannyiunkban felidézi a felnőtté válás nehézségeit, és hogy kik voltak azok, akik elkísértek minket ezen az úton.

A Pannonia Entertainment forgalmazásában május 11-től Budapesten és országszerte számos helyszínen vetítik a filmet, feliratos és szinkronos verzióban egyaránt. A vetítési helyszínek részletes listája itt  olvasható.

Vademberek hajszája – Hunt for the Wilderpeople – színes, feliratos/szinkronizált új-zélandi vígjáték-kalandfilm-dráma, 101 perc, 2016 (12)

rendező: Taika Waititi
főszereplők: Sam Neill, Julian Dennison

Magyarországi bemutató: 2017. május 11.

Korhatár: 12 éven felülieknek
Forgalmazza a Pannonia Entertainment

Forrás: Pannonia Entertainment

 

Hozzászólások