December 5-én és 6-án számos világhírű gondolkodó – többek között Csikszentmihályi Mihály, Duane Elgin, Stanislav Grof, Tomoyo Nonaka, Deepak Chopra és Jane Goodall – részvételével szervez kétnapos konferenciát az etikus gondolkodásmód és cselekvés terjesztése és a jobb világ megteremtése mellett elkötelezett Budapest Klub valamint a Magyar Tudományos Akadémia Környezettudományi Elnöki Bizottsága a Budapest Klub alapításának 21. évfordulója alkalmából.

budapest klub konferencia

A Budapest Klub huszonegyedik éve dolgozik tiszteletbeli nemzetközi tagjaival a planetáris tudatosság előmozdításán. Mára a legtöbb globálisan gondolkodó ember felismerte, hogy ez a fajta tudatosság döntő tényező annak a világnak a létrehozásában, amelyet jó lelkiismerettel gyerekeinkre tudunk majd hagyni. Mindehhez egy etikus és felelős világ létrejöttére van szükség.

A planetáris tudatosság víziójától a planetáris cselekvés platformjáig” címet viselő konferenciájukon a klub tagjai megvitatják, milyen szociális, politikai, gazdasági és környezeti problémák alkotják a világ alapvető szerkezeti válságát, és milyen beavatkozásokkal, hogyan tudjuk azt befolyásolni.

A Budapest Klub tiszteletbeli tagjai olyan világhírű tudósok és művészek, akik nemcsak a hivatásukban alkottak rendkívülit, hanem humanizmusuk és az emberiség sorsáért érzett felelősségük is kiemelkedő. Tevékenységükkel elkötelezték magukat az emberiség békésebb és harmonikusabb jövője, egy új, etikus gondolkodás és cselekvésmód mellett. Közülük számos világhírű művész és gondolkodó – többek között Csíkszentmihályi Mihály, Duane Elgin, Stanislav Grof és Tomoyo Nonaka, sokan mások, például Deepak Chopra és Jane Goodall virtuálisan csatlakozva vesznek részt a konferencián.

Milyen gondolkodásra van szükség ahhoz, hogy időben és hatékonyan úrrá lehessünk a világot ma fojtogató problémákon? A fenntarthatóság vált a „világmegváltó projektek” kulcsszavává, de vajon elegendő-e ez? Tervezhető-e a fejlődés? Ha igen, milyen eszközök állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy a kívánatos irányú fejlődést ösztönözzük, és a kritikus elágazási pontokon a helyes utat válasszuk? Milyen típusú intézkedésekre és projektekre tudnánk javaslatot tenni? Mi legyen a megszólítás fő eszköze, érve? – ezeket a kérdéseket érintik majd a résztvevők a kerekasztal beszélgetéseken és előadásokon.

A planetáris tudatosság víziójától a planetáris cselekvés platformjáig” című tanácskozás 2014. december 5-6-án, az MTA Kongresszusi Termében (Budapest, I. kerület, Országház utca 28.) zajlik majd. A konferencia ingyenes, a szervezők várják az érdeklődők regisztrációját.

A részletes program, valamint a regisztrációhoz szükséges adatlap ezen a linken található.

Forrás: Arteregó Kft.

 

Hozzászólások