1957. október 4-től számítjuk az űrkorszakot, aminek apropóján ezen az űrkalandos hétvégén izgalmas csillagászati, űrkutatási programokat kínál a Zsolnay Negyed Planetáriuma október 5-7. között.

 

Világtörténelmi dátum 1957. október 4-e. Ekkor lőtték fel a világűrbe az első ember alkotta objektumot, a Szputnyik-1 műholdat, így ezt a dátumot tekintjük az űrkorszak kezdetének.

Az évfordulóhoz kapcsolódóan a Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriuma tematikus hétvégével várja az érdeklődőket, akik részt vehetnek többek között az űrkutatás eredményeit, érdekességeit bemutató legnépszerűbb planetáriumi előadásokon: Helyünk a világegyetemben, A világűr felfedezése, Kalandozás a csillagos égbolton, a legkisebbeket pedig várja a Mesék az űrhajókról című bemutató, amelyen Vilmos egérkével együtt az óvodás és kisiskolás korú gyermekek megismerkedhetnek az űrhajózás alapfogalmaival, érdekességeivel.

A Varázsóra látványos fizikai kísérletei ezúttal földönkívüli Varázsóra keretében nyűgözik le a közönséget, ahol szóba kerül többek között a súlytalanság állapota és a Marson tapasztalható fizikai viszonyok.

 

A látogatók derült idő esetén ingyenesen részt vehetnek távcsöves égbolt megfigyelésén és megtekinthetik biztonságos körülmények között a Nap felszínét is.

A gyerekek a szombat délelőtti Legyél Te is kiscsillagász! című ingyenes, interaktív foglalkozáson megismerkedhetnek a csillagok és bolygók világával, sőt, felpróbálhatnak egy űrhajós sisakot is.

A Da Vinci Learning Magyarország és a Planetárium népszerű ottalvós programja ősztől új tematikával jelentkezik Űrhajós pizsamaparti címmel, amin ezen a hétvégén vehetnek részt először a gyerekek.

Október 4-e az Állatok világnapja is, ebből az alkalomból a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány állati délutánja színesíti a hétvégét.

A programsorozat bármely napján két jegyköteles program látogatása esetén 15% kedvezmény jár a jegyárból!

Részletek

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

Hozzászólások